Ricciardo még nem tárgyal 2021-ről - F1VILÁG.HU

Ricciardo még nem tárgyal 2021-ről

HIRDETÉS
Nem tárgyal még a jövőjéről a Renault Forma-1-es csapatának rutinos versenyzője, Daniel Ricciardo. Az ausztrál szerződése év végén lejár, és ő lehet az átigazolási piac egyik kulcsfigurája a folytatásban.
Daniel Ricciardo (AUS) Renault F1 Team RS19.
Canadian Grand Prix, Friday 7th June 2019. Montreal, Canada.

Ricciardo a 2019-es évben kezdett el együtt dolgozni a Renault-val: a 30 esztendős versenyző a Red Bull csapatát hagyta ott a franciák kedvéért, a 2019-es szezon azonban nem alakult jól számára.

Ricciardo szerződése az idei év végén lejár, elmondása szerint pedig 2020-ban már dobogós eredményekért szeretne harcolni.

Az „átigazolási időszak” pedig a vártnál korábban elkezdődött: Charles Leclerc még decemberben 2024 végéig, Max Verstappen pedig nemrég 2023 végéig hosszabbított jelenlegi csapatával. A versenyzői piac kulcsfigurái így a továbbiakban Sebastian Vettel, Lewis Hamilton és Daniel Ricciardo lehetnek.

Az ausztrál versenyző a jövőben akár a Mercedeshez, vagy a Ferrarihoz is szerződhet, ő azonban egyelőre még nem gondolkodik ezen.

„Nincs szerződésem 2021-re, de ez nem egyéni dolog, egyszerűen csak nem egyeztettünk még a 2020 utáni időszakról” – idézi Ricciardo szavait az ausztrál Sunday Times.

„Még nagyon korán van. Imádnám, ha jól alakulna 2020 és maradhatnék, ez a legkönnyebb és legörömtelibb forgatókönyv, bárcsak így lenne.”

Ricciardót gyakran kérdezik arról, megbánta-e, hogy a Renault-hoz szerződött, és persze időről időre összefüggésbe hozzák a Ferrari csapatával is.

„Szerintem ez mindig így lesz. Mindig összekapcsolnak a Ferrarival az olasz gyökereim miatt. Jó erről beszélni, és jó, amikor az ember neve benne van ebben a bizonyos kalapban.”

Hogy miképp alakulhat az átigazolási piac, arról nemrég részletesen írtunk az alábbi cikkben:

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!