Friss hírek

Ricciardo még nem tudja pontosan, mikor veszi fel a tempót a McLarennél

BAHRAIN INTERNATIONAL CIRCUIT, BAHRAIN - MARCH 28: Daniel Ricciardo, McLaren MCL35M, battles with Lance Stroll, Aston Martin AMR21 during the Bahrain GP at Bahrain International Circuit on Sunday March 28, 2021 in Sakhir, Bahrain. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)
A McLaren rutinos versenyzője, Daniel Ricciardo szerint egyelőre még nehéz megmondani, mikor fog tudni tökéletes kört összerakni a wokingi gárda idei autójával.

Az ausztrál versenyző a Renault-tól szerződött át a McLarenhez, a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon pedig a 7. helyen ért célba, közel 20 másodperccel lemaradva csapattársától, a 4. pozícióban befutó Lando Norristól.

Ricciardo egyelőre még nem teljesen érzi magát kényelmesen a McLaren autójában, szerinte beletelik még néhány futamba, mire felveszi a tempót.

„Ezt tényleg nehéz tudni. A Renault-nál szerzett tapasztalatokra támaszkodhatok, emlékszem, akkor a harmadik verseny volt az, ahol úgy éreztem, hogy végre egy tisztességes hétvégét teljesítettem” – mondta az ausztrál versenyző. „Nem azt mondom, hogy teljesen felvettem a tempót a harmadik futamra, de rendben volt, megugrottam az akadályt.”

Ricciardo hozzátette, „egy kicsit kényelmesebben és felkészültebbnek” érezte magát a McLarennél való debütáláskor, mivel a bajnokság Bahreinben rajtolt, és nem vonta el a figyelmét az, hogy hazai versenyére, az Ausztrál Nagydíjra készüljön.

„Úgy érzem, egy lépéssel előrébb tartottam. De jelenleg nem tudok arra a kérdésre válaszolni, hogy mikor fogok tökéletes kört futni – remélhetőleg nem olyan sokára!”

Az ausztrál méltatja csapatát, a McLarent, akik mindent megtettek azért, hogy a lehető legyorsabban beilleszkedjen.

„Azt gondolom, nagyon keményen dolgoztak értem az elmúlt pár hónapban. Kiemelkedő munkát végeztek, hogy felvegyem a tempót, és a lehető legtöbbet tanítsanak nekem.”

„Nyilván tapasztalt vagyok már a sportban, de sok erőfeszítést és időt igényel, hogy az ember a legtöbbet hozza ki egy új környezetből. Szóval azt hiszem, folyamatosan fejlődni fogok ezen a téren.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!