Friss hírek

Ricciardo még nem tudja pontosan, mikor veszi fel a tempót a McLarennél

A McLaren rutinos versenyzője, Daniel Ricciardo szerint egyelőre még nehéz megmondani, mikor fog tudni tökéletes kört összerakni a wokingi gárda idei autójával.

Az ausztrál versenyző a Renault-tól szerződött át a McLarenhez, a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon pedig a 7. helyen ért célba, közel 20 másodperccel lemaradva csapattársától, a 4. pozícióban befutó Lando Norristól.

Ricciardo egyelőre még nem teljesen érzi magát kényelmesen a McLaren autójában, szerinte beletelik még néhány futamba, mire felveszi a tempót.

Hirdetés
 

„Ezt tényleg nehéz tudni. A Renault-nál szerzett tapasztalatokra támaszkodhatok, emlékszem, akkor a harmadik verseny volt az, ahol úgy éreztem, hogy végre egy tisztességes hétvégét teljesítettem” – mondta az ausztrál versenyző. „Nem azt mondom, hogy teljesen felvettem a tempót a harmadik futamra, de rendben volt, megugrottam az akadályt.”

Ricciardo hozzátette, „egy kicsit kényelmesebben és felkészültebbnek” érezte magát a McLarennél való debütáláskor, mivel a bajnokság Bahreinben rajtolt, és nem vonta el a figyelmét az, hogy hazai versenyére, az Ausztrál Nagydíjra készüljön.

„Úgy érzem, egy lépéssel előrébb tartottam. De jelenleg nem tudok arra a kérdésre válaszolni, hogy mikor fogok tökéletes kört futni – remélhetőleg nem olyan sokára!”

Az ausztrál méltatja csapatát, a McLarent, akik mindent megtettek azért, hogy a lehető legyorsabban beilleszkedjen.

„Azt gondolom, nagyon keményen dolgoztak értem az elmúlt pár hónapban. Kiemelkedő munkát végeztek, hogy felvegyem a tempót, és a lehető legtöbbet tanítsanak nekem.”

„Nyilván tapasztalt vagyok már a sportban, de sok erőfeszítést és időt igényel, hogy az ember a legtöbbet hozza ki egy új környezetből. Szóval azt hiszem, folyamatosan fejlődni fogok ezen a téren.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!