Friss hírek

Ricciardo: Még nem tudom, merre tovább, de továbbra is ég bennem a tűz!

A McLaren Forma-1-es csapatától az évad végén távozó Daniel Ricciardo azt mondja, egyelőre még nem tudja, mi tartogat számára a jövő, ám továbbra is ég benne a tűz, és imád a száguldó cirkuszban versenyezni.

Ricciardo 2021-ben szerződött a brit istállóhoz, és bár a tavalyi Olasz Nagydíjon parádés győzelmet szerzett, összességében elmondható, hogy nem jöttek a várt eredmények. Egy ideje már hallani lehetett arról, hogy az ausztrál pilóta szerződése lejárta előtt távozhat a csapattól, az elmúlt hetekben pedig már szinte nyílt titokként kezelték mindezt az F1-es paddockban. A McLaren végül szerdán jelentette be, közös megegyezéssel felbontották szerződésüket, így jövőre már Ricciardo nélkül vágnak neki a Forma-1-es küzdelmeknek.

Hogy Ricciardo hol folytatja, az egyelőre nagy kérdés: a legjobb opció számára minden bizonnyal az lenne, ha visszatérne az Alpine csapatához, ahol korábban két szezont húzott le, de sajtóhírek szerint a Haas csapata is felkereste őt még a nyári szünet előtt. E két csapatot leszámítva az Alfa Romeónál és a Williamsnél lehet még üresedés, egyelőre azonban a 33 esztendős versenyző sem tudja, merre tovább 2023-ban.

Hirdetés
 

„Ami a jövőt illeti, hogy mi vár rám, még nem vagyok biztos benne… Még nem vagyok biztos benne. De meglátjuk majd” – fogalmazott az ausztrál pilóta közösségi oldalain, majd hozzátette, bár az elmúlt másfél év kétségkívül nem úgy alakult, ahogy szerette volna, szép emlékekkel távozik a McLarentől.

„Mosolyogva tudok visszatekinteni a McLarennél eltöltött időkre. Rengeteget tanultam önmagamról, és úgy gondolom, olyan dolgokat, amik segíteni fognak nekem pályafutásom következő lépése során, de úgy alapvetően az életben is.”

„Ami a sportot illeti, még mindig imádom… Még mindig imádom. Ez semmilyen hatással nincs erre a dologra. Még mindig ég bennem a tűz, és hiszek abban, hogy a legmagasabb szinten tudom ezt űzni.”

Ricciardo beszélt arról is, az elmúlt időszakban sokat egyeztetett a McLaren vezetőségével, ám végül arra jutottak, a legjobb, ha útjaik különválnak.

„Rengeteg egyeztetésünk volt, de végül közösen úgy döntöttünk, hogy ez a legjobb megoldás számunkra. Csinálom tovább a dolgom az év hátralévő részében, nem is kérdés, és mindent beleadok majd. Ami az eredményeket illeti, azok nem mindig voltak ott következetesen, és kemény volt. Abszolút éreztem ezt. Ugyanakkor számos örömteli pillanatot éltem meg a csapatnál.”

„Gondolok itt Monzára, arra, hogy a dobogó legfelső fokán álltam, és arra, hogy megszereztem a csapat első győzelmét 2012 óta. Az efféle dolgok lenyűgözőek voltak, látni a mosolyt mindenki arcán abban a pillanatban. Olyasvalami ez, amit soha nem felejtek, szóval rengeteg jó dolgot is magammal tudok vinni.”

Bár a McLaren ezt nem jelentette még be, Ricciardo utódja minden bizonnyal Oscar Piastri lesz majd 2023-ban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Ricciardo: Még nem tudom, merre tovább, de továbbra is ég bennem a tűz!
Albon nemigen hitt a gyors visszatérésben, de úgy érzi, készen áll
Sainz figyelmeztet, előbb-utóbb valaki meg fog sérülni!
Verstappen inkább Japánban nyerné meg a világbajnoki címet

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!