Friss hírek

Ricciardo megbékélt azzal, hogy talán soha nem lesz F1-es világbajnok

A McLaren ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo saját bevallása szerint megbékélt a gondolattal, hogy nem lesz világbajnok a Forma-1-ben – ám természetesen továbbra is azzal a céllal áll rajthoz a száguldó cirkuszban, hogy a legjobb legyen.

Ricciardo 2011-ben mutatkozott be a Forma-1-ben, 2014-ben és 2016-ban pedig a Red Bull színeiben a 3. helyen zárta a világbajnokságot.

Az energiaital-gyárosokat 2018 végén hagyta el, akkor a Renault-hoz távozott, ahol két idényt húzott le. Végül idén szerződött a McLarenhez, ahol az Olasz Nagydíjon újra győzelemnek örülhetett.

Azt ugyanakkor Ricciardo is elismerte már többször, pontosan tudja, nincs garancia arra, hogy világbajnok lesz az F1-ben. Most a Forma-1 Beyond the Grid című podcastjában beszélt erről: elárulta, megbékélt a gondolattal.

„Volt idő, amikor egy kicsit keserű érzések voltak bennem, úgy voltam vele, ’mostanra már meg kellett volna szereznem a vb-címet, ez szívás, miért nem jött össze, rosszkor voltam rossz időben’, meg ilyenek” – mondta Ricciardo.

„De talán felnőttem belül, vagy érettebbé váltam, szóval már nincsenek ilyen gondolataim. Még mindig itt vagyok, mert hiszem, hogy meg tudom nyerni a világbajnoki címet, és meg is akarom nyerni. De megbékéltem a dologgal, bárhogy is alakul, mindaddig, amíg a pályán minden tőlem telhetőt beleadok.”

Ricciardo kifejtette, ha a McLarennel sem jön össze a vb-cím, nem kudarcként akarja megélni pályafutása ezen időszakát.

„Tegyük fel, hogy 5 évig vagyok a McLarennél, és nem szerzem meg a vb-címet: nem úgy akarok visszatekinteni erre az 5 évre, mint kudarcra. Mert az olyan lenne, mintha azt mondanám, ’oké, 5 év az életemből, amit csak úgy lehúztam a vécén’. 5 év az életedből sok idő. Talán ez az, amiben változtattam a hozzáállásomon.”

„Ne értsetek félre, nem lettem puhább és kevésbé motivált. De élvezni akarom a sportban eltöltött időt. A cél a világbajnoki cím, és azt gondolom, ezzel a vággyal ébredek fel minden reggel. De nem akarom, hogy ez határozza meg a boldogságomat. 10 éve csinálom már ezt. Még nem vagyok világbajnok, szóval nincs garancia arra, hogy összejön.”

„Egyszerűen csak nem akarom azt, hogy mindent beleteszek, és aztán egész életemben nyomorogjak, mert nem jött össze. A monzai győzelem volt minden, amire szükségem volt ahhoz, hogy megadja a boldogságot 2021-re. Ez is azt bizonyítja, hogy rengeteget ki lehet hozni ebből, nem pusztán a világbajnoki címet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!