Friss hírek

Ricciardo megbirkózna a hullámvölgyekkel is

Daniel Ricciardo, a Red Bull ausztrál versenyzője azt mondja, nem fog a kardjába dőlni abban az esetben sem, ha 2015-ben valamelyest gyengébb teljesítményt nyújt majd, mint a remekül sikerült elmúlt szezonban.


Daniel Ricciardo, a Red Bull ausztrál versenyzője azt mondja, nem fog a kardjába dőlni abban az esetben sem, ha 2015-ben valamelyest gyengébb teljesítményt nyújt majd, mint a remekül sikerült elmúlt szezonban.

Bár a Red Bull autója nem volt túl versenyképes – főleg a Mercedeshez képest – tavaly, Ricciardo mégis három futamot nyert, miközben világbajnok csapattársa, Sebastian Vettel végigszenvedte az évet.

Hirdetés
 

Miután a német jövőre a Ferrarinál folytatja, idén már Ricciardo lesz a Red Bull vezérpilótája. Az ausztrál tudja, nehéz feladat vár rá, ugyanakkor azzal is tisztában van, a tavalyi évet nem lesz könnyű felülmúlni.

Amikor az AUTOSPORT című angol szaklap arról faggatta őt, meg tudna-e birkózni egy olyan helyzettel, mint amilyen Sebastian Vettelt sújtotta tavaly, Ricciardo így felelt: „Szerintem ez egy fontos dolog.”

„Elég nagy hullámot kell jelenleg meglovagolnom, és biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb lejjebb kell adnom – de ez normális.”

„Azt gondolom, nagyon fontos, hogy az ember megfelelően kontrollálja a gyengébb napjait, vagy azt, amikor az autó nem igazán működik egész hétvégén.”

„Az érzelmek kontrollálásáról szól ez az egész, nem szabad, hogy frusztrált legyél. Egyszerűen el kell fogadni, hogy rendben, nyerni nem fogsz, de egy ötödik hely még mindig jobb, mint egy tizedik, szóval hajtani kell azért az ötödik helyért.”

Ricciardo kifejtette, mindent megtesz azért, hogy megőrizze azt a fajta higgadtságot, ami eddig elkísérte őt pályafutása során.

„Mondani mindig könnyebb, mint megtenni. Főleg most, hogy nyertem pár futamot – ha az ötödik, vagy hatodik helyen versenyzem, akkor annak annyira nem örülök. Szóval könnyű frusztrálttá válni és többet akarni, de olykor visszább kell venni, meg kell barátkozni a helyzettel, és soha nem szabad elveszíteni az önbizalmad és a hited.”

„Tavaly nyertem futamokat, szóval két év alatt nem kéne rosszabb versenyzővé válnom – csak jobb lehetek. A lehetőségek talán nem ugyanolyanok lesznek, de a saját képességeidben soha nem szabad kételkedned.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!