Ricciardo megfogná a Williamseket Silverstone-ban

Daniel Ricciardo szerint a soron következő Brit Nagydíjon csapata, a Red Bull képes lehet felvenni a versenyt a Williamsszel.


Daniel Ricciardo szerint a soron következő Brit Nagydíjon csapata, a Red Bull képes lehet felvenni a versenyt a Williamsszel.

Az ausztrál versenyző 116 kört tett meg az ausztriai teszt második napján, szerdán, a nap nagy részét pedig azzal töltötte, hogy különféle aerodinamikai újításokat próbálgatott.

Ricciardo csak a nyolcadik legjobb idővel zárt, és bár elmondása szerint a Ferrari és a Mercedes egyelőre fényévekre van a Red Bulltól, a Williamst megfoghatják Silverstone-ban.

„A köridők nem igazán relevánsak – nem időmérős köröket futottunk, de összességében jó napunk volt a munka szempontjából” – fogalmazott Ricciardo.

„Sokkal extrémebb beállításokat is kipróbáltunk, olyanokat, amilyenekkel általában nem kísérletezünk egy versenyhétvégén. Tettük mindezt azért, hogy teszteljük az autó határait, és megpróbáljunk még többet kihozni belőle.”

„Tudjuk, hogy itt a hosszú egyenesek voltak a gyenge pontjaink, de mivel Silverstone-ban sokkal több a kanyar, az a pálya jobban fekszik majd az autónknak – ráadásul lesznek aerodinamikai újításaink is, amik hasznosak lehetnek.”

„Nem hiszem, hogy képesek leszünk a Mercedesszel, vagy a Ferrarival harcolni, de remélhetőleg közel kerülhetünk a Williamshez.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!