Ricciardo megkapja a negyedik motort Barcelonában

A jövő hónapban esedékes Spanyol Nagydíjon idei negyedik motorját lesz kénytelen felhasználni a Red Bull versenyzője, Daniel Ricciardo.


A jövő hónapban esedékes Spanyol Nagydíjon idei negyedik motorját lesz kénytelen felhasználni a Red Bull versenyzője, Daniel Ricciardo.

Az ausztrál tehetség ugyan a hatodik helyen ért célba a vasárnapi, bahreini versenyen, versenyautójának Renault-erőforrása néhány méterrel a célvonal előtt látványos módon megadta magát.

Mivel Ricciardo autójában már a harmadik motor mondta fel a szolgálatot, a sorozat következő állomásán, Barcelonában a negyedik erőforrást lesz kénytelen felhasználni.

„A verseny leintésekor fellőtték a rengeteg tűzijátékot, a motorunk pedig nyilván szeretett volna csatlakozni” – mondta erőltetett humorral Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

„200 méterrel a célvonal előtt adta meg magát, de szerencsére még volt annyi lendület, hogy beguruljunk a célba. Szerintem ez a motor legfeljebb dohányzóasztalnak lesz jó a jövőben – Daniel esetében pedig már a négyből a harmadik erőforrásnál járunk. Barcelonában a negyediket lesz kénytelen használni.”

Ricciardo helyzetén mindazonáltal javítani fog majd az, amikor a Forma-1 szabályalkotói hivatalosan ratifikálják azt a megállapodást, miszerint a versenyzők idén négy helyett öt erőforrást használhatnak fel szezon közben.

„Ebben egyhangúlag megállapodtunk Malajziában, minden csapat” – mondta Horner.

„Bernie [Ecclestone] azt mondja, csupán formalitás keresztülvinni a Stratégiai Munkacsoporton, illetve az F1 Bizottságán, a következő szavazáson már döntés is születhet róla.”

Horner hozzátette, már kétségkívül aggasztóak a motorhibák, higgadtan kezelik a helyzetet, hiszen nem új problémával kell szembesülniük.

„Egy ideje ez már ismétlődő probléma, nem egy új meghibásodás. Persze kiábrándító, de olyan meghibásodásról van szó, melynek megoldásán már gőzerővel dolgozunk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!