Ricciardo megnyugtatta Piastrit, nem neheztel a honfitársára - F1VILÁG.HU

Ricciardo megnyugtatta Piastrit, nem neheztel a honfitársára

HIRDETÉS
Az ausztrál Forma-1-es pilóta azzal az Oscar Piastrival kezdeményezett feszültségoldó beszélgetést, aki zűrös körülmények között örökli meg az ülését a McLarennél.
Daniel Ricciardo, McLaren, in cockpit

Oscar Piastri 2022 végén váltja a McLaren Forma-1-es istállójánál Daniel Ricciardót, miután a csapat elcsábította őt az Alpine kötelékéből. Az alakulat új igazolása egyben azt is jelenti, hogy Ricciardo szerződése a vártnál egy évvel hamarabb véget ér, és könnyen lehet, hogy a nyolcszoros futamgyőztes kiszorul a Forma-1 mezőnyéből. A helyzet kapcsán Ricciardo Zandvoortban elárulta: felvette vele a kapcsolatot Piastri menedzsere, Mark Webber, aki elnézést kért tőle a kellemetlen helyzetért. Mindhárman ausztrál származásúak, ezért Webbert különösen érzékenyen érintette, hogy ilyen szituációba kerültek.

„Szerintem erre nem volt szükség, de ő mégis elnézést kért. Tudni akarta, hogy vagyok. Tudom, milyen ez a sport, nem vettem magamra. Rosszul érzi magát a történtek miatt, szóval igen, jó volt vele beszélni” – árulta el Ricciardo, aki pedig Piastrival vette fel a kapcsolatot. Elmondta neki, hogy egyáltalán nem neheztel rá.

„Oscarral is beszéltem. A tudtára hoztam, hogy nincs semmi gond. Értem, hogy megy ez az egész. Próbál sikeres lenni és bejutni a Forma-1-be. Ez egy nagy pillanat számára, és nem akarom, hogy rosszul érezze magát. Ezek nem személyes dolgok, erről szólt a beszélgetés. Őszintén minden jót kívánok neki. Remélem, hogy sikerrel jár a Forma-1-ben.”

Ricciardo hozzátette: ha két fél között nincs kommunikáció, abból könnyedén félreértés történhet.

„Úgy sosem tudhatjuk, pontosan mit gondol vagy érez a másik. Nyilván sokkal fiatalabb nálam. Nem tudhatom, hogyan gondolkodik. Ha feszült, talán nem akarja felvenni velem a kapcsolatot. Emellett azt is szerettem volna tudatni vele, hogy megértem az ő helyzetét, és nem neheztelek rá. Szóval minden rendben van, és szerintem ez jót tett neki. Még az hiányzik, hogy a kevés ausztrál pilóták közül mi ketten rosszban legyünk. Örülök, hogy megbeszéltük” – fogalmazott szimpatikusan Ricciardo.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!