Ricciardo: Megpróbálok felzárkózni a versenyen - F1VILÁG.HU

Ricciardo: Megpróbálok felzárkózni a versenyen

HIRDETÉS

Bár Daniel Ricciardo ezúttal is remekelt, összességében kiábrándítóan alakult a Bahreini Nagydíj szombati időmérője a Red Bull Racing számára.


Bár Daniel Ricciardo ezúttal is remekelt, összességében kiábrándítóan alakult a Bahreini Nagydíj szombati időmérője a Red Bull Racing számára.

Ricciardo a két Mercedes mögött harmadik lett, ám csupán a tizenharmadik pozícióból vághat majd neki a holnapi futamnak, miután múlt héten, Malajziában tíz rajthelyes büntetést kapott, amiért csapata nem megfelelő módon engedte ki őt a kerékcsere után.

Az ausztrál tehetség elmondta, elégedett mai teljesítményével, és reméli, holnap sikerül előre verekednie magát.

„Nagyon elégedett vagyok a teljesítményemmel”
– mondta Ricciardo.

„Ennél többet nem tehettem. Kétségkívül van még mit behoznunk, hiszen a Mercedes versenyzői jóval előttünk járnak, de elégedett vagyok a mai kvalifikációval.”

„A hőmérséklet változása nem volt könnyű, hiszen sokat hűlt a pálya és a levegő is. A harmadik szabadedzésen még messze voltunk, de estére sikerült javítani. Nyilván van még mit behozni, és holnap sajnos kicsit hátrébbról rajtolok. Tehát lesz min dolgozni, hogy előrébb kerüljek valahogy.”

Amikor Ricciardót arról kérdezték, milyen taktikával próbál majd előrébb kerülni a futamon, így felelt: „Vannak okos srácok a csapatnál, akik azon dolgoznak majd, hogy én előrébb kerüljek. Két-három kerékcsere lesz majd, még nem tudjuk, melyik a legjobb választás, de talán kipróbálunk majd valamit.”

A Red Bull világbajnoka, Sebastian Vettel nem jutott be a Q3-ba, ő holnap a tizedik helyről startol majd.

„A Mercedesek elérhetetlenek voltak” – mondta a címvédő.

„Ez a pálya nagyon fekszik nekik. Remélhetőleg sikerül most jól dolgoznunk, és megmenthetünk néhány pontot a hétvégéről. Sok minden történt a háttérben, ami nem segített, így nem sikerült annyi kört megtennünk, amennyit szerettünk volna. Vannak napok, amikor az embernek még a Q3-ba kerülés is nehézséget okoz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!