Friss hírek

Ricciardo megszabadulna az edzésektől, és szombaton is versenyezne egyet

A Red Bull versenyzője, Daniel Ricciardo azt mondja, örülne annak, ha jelentős mértékben felforgatnák a hétvégék menetrendjét, ezáltal pedig több versenyzési lehetőség kínálkozna.

Az elmúlt években többször felmerült már, hogy az izgalmak növelése érdekében átalakítanák az F1-es versenyhétvégék programját – időnként a szombati sprintverseny ötlete is előkerül.

Daniel Ricciardo azt mondja, ő nagyon örülne annak, ha több lenne az „értelmes körözgetés”, és kevesebbet tréningeznének. A jelenlegi szisztéma szerint a versenyzők 3 szabadedzésen vehetnek részt, összesen 4 órában.

„Én azt preferálnám, ha nem lennének edzések, csak a szombat és a vasárnap” – mondta a Red Bull ausztrálja.

„Csak az időmérő szombaton reggel, aztán verseny szombat délután, majd egy újabb futam vasárnap. Kevesebb nonszensz kör, és több értelmes körözés.”

„Ez nem az az F1, amit az emberek megszoktak, szóval óvatosnak kell lenni a két versennyel. De én imádok versenyezni, gyakorolni pedig már nem annyira. Ha tehát arról van szó, hogy egy évben több versenyzési lehetőség kínálkozna, az jól hangzik.”

Korábban voltak olyan vélemények, melyek szerint a Forma-1-es versenyek számát is csökkenteni kellene. Ricciardo szerint ezt is alaposan át kell gondolni, hiszen a csapatok az üresjáratban sem pihennének, és a versenyzőknek is bőven lenne dolguk.

„Attól függ, hogy a szabaddá váló napok pihenéssel, vagy marketinggel telnének-e. Ha marketinggel, akkor inkább legyen 23 verseny. Ha nyaralással, akkor legyen csak 16!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!