Ricciardo mellett Norris is megszenved a McLaren autójával - F1VILÁG.HU

Ricciardo mellett Norris is megszenved a McLaren autójával

Nem Daniel Ricciardo az egyetlen pilóta, akinek idén meggyűlik a baja a McLaren Forma-1-es autójával. Lando Norris elárulta, az MCL36-os „egyáltalán nem illik” a vezetési stílusához.

Érdekes dinamika uralkodik idén a McLaren Forma-1-es istállójánál, ahol a fiatal, feltörekvő Lando Norris szépen lassan átveszi a vezérszerepet a csapaton belül, miközben a nála jóval tapasztaltabb nyolcszoros futamgyőztes, Daniel Ricciardo hosszú ideje nem találja önmagát. Ricciardo küzdelmeiről idén már sok szó esett, de a közelmúltban Norris rávilágított: nemcsak a kollégájának akadt dolga a McLaren idei autójával. Mint fogalmazott, az MCL 36-os egyáltalán nem illik a vezetési stílusához, ezért sokat kellett dolgoznia azon, hogy hozzászokjon a konstrukcióhoz.

„Szerintem semmilyen szempontból nem mondhatjuk, hogy az autót körém építették. Amit szeretnék, annak jelenleg az ellenkezőjét produkálja! Kijelenthetem, hogy egyáltalán nem illik a vezetési stílusomhoz. Ez van, tudni kell alkalmazkodni hozzá. Ezzel kapcsolatban úgy érzem, idén korrekt munkát végeztem: alkalmazkodtam valamihez, ami nem az én ízlésem.”

Norrist 2025 végéig szerződés köti a McLarenhez, így a brit versenyző kétségkívül központi szerepet kapott a csapat középhosszú távú terveiben. Igyekszik felnőni a feladathoz, ennek érdekében az utóbbi időben sokkal többször kifejezte az istálló felé a saját álláspontját. Többek között az autó fejlesztéseit is igyekszik pozitívan befolyásolni.

„Kifejezem a véleményemet. Kimondom, amiről úgy gondolom, hogy gyorsabbá teszi az autót. Ez néha eltér attól, amit Daniel mond, de összességében egyetértünk abban, hogy mire van szükségünk a fejlődéshez.”

Ricciardo hozzátette, szerinte Norris „nagyszerű munkát végez” a pályán és azon kívül is.

„A pályán zajló dolgokat látják az emberek – nagyon jól vezet. Ezen kívül azonban ott van egy másik fajta önbizalom is, amit a pályán kívül mutat. A kezébe vette az irányítást, és jó irányba tereli a csapatot. Ezzel a fejlődését és az érettségét is tükrözi” – méltatta csapattársát.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!