Friss hírek

Ricciardo: A Mercedes bevitt egy gyomrost mindenkinek

Fotó: Red Bull Racing

A Red Bull ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo azt mondja, a szombati időmérő edzésen a világbajnok Mercedes egy „gyomrost adott” a mezőny többi tagjának elképesztő teljesítményével.

Lewis Hamilton 6 tizedmásodperces előnnyel szerezte meg a rajtelsőséget az Ausztrál Nagydíjon, és bár a brit azt mondja, nem használt speciális motormódot a Q3-ban, Ricciardo szerint a német istálló finoman szólva lealázta az ellenfeleket Melbourne-ben.

„Ez szívás” – mondta Ricciardo, aki 1 másodperces lemaradással az 5. helyen zárt, ráadásul rajtbüntetése miatt csak a 8. helyről indulhat vasárnap.

„Frusztráló ez, szerintem mindenki más szeretné, ha a Mercedesnek jobban megnehezíthetnénk a dolgát – szóval ez egy gyomros volt mindenkinek.”

„Persze tudom, hogy nyilván imádják ezt, mert remek helyzetben vannak, de mindenki más utálja. Remélhetőleg fel tudunk zárkózni, a versenyen talán nem lesz ilyen előnyük, mert egy kicsit ijesztő ez az üzemmód.”

Ricciardo nem számított arra, hogy a Mercedes ennyire fel tud javulni az időmérő végére.

„Nem számítottam ekkora javulásra. Főleg a Q2 után a Q3-ra. Tudtam, hogy gyorsulni fognak, arra számítottam, hogy több mint 2 tizeddel gyorsabbak lesznek nálunk.”

„Igen, egy kicsit olyan volt ez, mintha tortát vágtak volna mindenki képébe… Megtehetik, nyilván ők azok, akik vezetnek, tudom, hogy jó lenne ilyen helyzetben lenni… de mindenki másnak szívás.”

Bár az ausztrál elismeri Hamilton teljesítményét, véleménye szerint a Mercedes autójával bárki könnyedén az élen lenne.

„Azt gondolom, ő egy nagyon jó versenyző – de nyilvánvaló, hogy az autójuk, a csomagjuk túl jó. Ez ne vesz el semmit Lewis érdemeiből. De szerintem még akkor is a pole-ban lett volna ma, ha csak 90 százalékot nyújt.”

„Úgy érzem, az élversenyzők közül bárki megszerezte volna a pole-t egy Mercedesszel. Kicsit szívfájdító volt az előnyük, de meg kell próbálnunk feljavulni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!