Ricciardo: Mercedes-motorral nyertünk volna

Daniel Ricciardo azt mondja, ha a Red Bull autóiban Mercedes-motor lett volna tavaly, a Magyar Nagydíj után rendre a futamgyőzelmekért harcolhattak volna.


Daniel Ricciardo azt mondja, ha a Red Bull autóiban Mercedes-motor lett volna tavaly, a Magyar Nagydíj után rendre a futamgyőzelmekért harcolhattak volna.

Az osztrák istálló az elmúlt évad során olyannyira elégedetlen volt motorpartnere, a Renault munkájával, hogy egyeztetésekbe kezdett a Mercedesszel, majd később a Ferrarival is. Mivel egyik gyártóval sem tudott megállapodni, a Red Bull végül 2016-ban is a Renault motorjait használja majd a Forma-1-ben – igaz, TAG Heuer néven.

Ricciardo azt mondja, bár az eredményeken ez nem feltétlenül látszik, a Red Bull autója fantasztikus volt a 2015-ös év második felében.

„A magyarországi verseny után az autó nemcsak jobban teljesített, de könnyebb is volt beállítani” – mondta az ausztrál.

„A péntek estéink sokkal hamarabb befejeződtek. A jelek már Silverstone-ban látszottak, de Budapesten fordult igazán a kocka. Hogy őszinte legyek, azt mondanám, ha Budapesttől kezdve Mercedes-motor lett volna az autónkban, néhány futamot legalább nyertünk volna.”

Ricciardo kifejtette, a versenyautók orrkiképzésére vonatkozó regulák változása is rossz hatással volt a Red Bull teljesítményére.

„Amikor megkaptuk az új orr/szárnykombinációt Silverstone-ban, ott kezdtek jól alakulni a dolgok. Rengeteg megoldást kipróbált a csapat. Ez egy olyan dolog volt, amin talán nem kerekedtünk olyan gyorsan felül, mint kellett volna.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS