Ricciardo: Messze van a top 3

Fotó: Renault
Daniel Ricciardo (AUS) Renault Sport F1 Team. Formula One Testing, Day 2, Wednesday 27th February 2019. Barcelona, Spain.
Daniel Ricciardo, a Renault versenyzője határozott célokkal vág neki a 2019-es F1-es szezonnak: az ausztrál pilóta bőven ellátja tanácsokkal csapatát.

Ricciardo tavaly távozott a Red Bull istállótól, és a Renault-hoz szerződött annak reményében, hogy a francia csapat idén jelentős fejlődésen megy majd keresztül. A 29 éves pilóta korábban úgy nyilatkozott, tisztában van vele, hogy idén nem fognak győzelemért harcolni, azonban céljuk, hogy a középmezőny élére kerüljenek.

„A top 3-hoz képest jelentős a hátrányunk, és ez nem fog egyik napról a másikra lecsökkenni” – mondta Ricciardo. „A fő célunk idén, hogy negyedikként zárjuk a konstruktőrök bajnokságát, vagy akár még jobb helyen.”

Az ausztrál pilóta teljes erőbedobással készül a szezonra, és rengeteg időt tölt együtt csapatával, hogy elég információt gyűjtsön róluk és az autóról – ebben csapattársa, Nico Hülkenberg is segíti őt.

„Arra van szükség, hogy az autót még intenzívebben fejlesszük. Beszélgetek Nicóval és lassan megértem, hogy hogyan dolgozik a csapat. Tudom, hogy tavaly a fejlődés sebessége lassabb volt, mint várták.”

Ricciardo szerint a legfontosabb, hogy ezen a területen javulást tudjanak elérni idén – nagy hangsúlyt helyeznek arra, hogy 2019-ben ez másképp legyen, mint tavaly.

„Meg kell találnunk, hogy mit kell tennünk annak érdekében, hogy javítsunk az autón, és hogy biztosra mehessünk abban, hogy a szükséges fejlesztések a lehető leggyorsabban elkészülnek” – nyilatkozta.

„Ez lesz a kulcsfaktor abban, hogy behozzuk a lemaradásunkat.”

Megpróbálok visszajelzéseket adni arról, amit az autóban érzek. Nem tudok minden technikai dolgot, hogy itt vagy ott milyen értékekkel megyünk. De meg tudom mondani, hogy mit érzek a kanyarokban, ha fékezem, és ha újra rálépek a gázra. A csapat is megkérdez engem, hogy mire helyezzünk hangsúlyt, és mit tegyünk, hogy a helyes irányba tartsunk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS