Ricciardo: Messze van a top 3

Fotó: Renault
Daniel Ricciardo (AUS) Renault Sport F1 Team. Formula One Testing, Day 2, Wednesday 27th February 2019. Barcelona, Spain.
Daniel Ricciardo, a Renault versenyzője határozott célokkal vág neki a 2019-es F1-es szezonnak: az ausztrál pilóta bőven ellátja tanácsokkal csapatát.

Ricciardo tavaly távozott a Red Bull istállótól, és a Renault-hoz szerződött annak reményében, hogy a francia csapat idén jelentős fejlődésen megy majd keresztül. A 29 éves pilóta korábban úgy nyilatkozott, tisztában van vele, hogy idén nem fognak győzelemért harcolni, azonban céljuk, hogy a középmezőny élére kerüljenek.

„A top 3-hoz képest jelentős a hátrányunk, és ez nem fog egyik napról a másikra lecsökkenni” – mondta Ricciardo. „A fő célunk idén, hogy negyedikként zárjuk a konstruktőrök bajnokságát, vagy akár még jobb helyen.”

Az ausztrál pilóta teljes erőbedobással készül a szezonra, és rengeteg időt tölt együtt csapatával, hogy elég információt gyűjtsön róluk és az autóról – ebben csapattársa, Nico Hülkenberg is segíti őt.

„Arra van szükség, hogy az autót még intenzívebben fejlesszük. Beszélgetek Nicóval és lassan megértem, hogy hogyan dolgozik a csapat. Tudom, hogy tavaly a fejlődés sebessége lassabb volt, mint várták.”

Ricciardo szerint a legfontosabb, hogy ezen a területen javulást tudjanak elérni idén – nagy hangsúlyt helyeznek arra, hogy 2019-ben ez másképp legyen, mint tavaly.

„Meg kell találnunk, hogy mit kell tennünk annak érdekében, hogy javítsunk az autón, és hogy biztosra mehessünk abban, hogy a szükséges fejlesztések a lehető leggyorsabban elkészülnek” – nyilatkozta.

„Ez lesz a kulcsfaktor abban, hogy behozzuk a lemaradásunkat.”

Megpróbálok visszajelzéseket adni arról, amit az autóban érzek. Nem tudok minden technikai dolgot, hogy itt vagy ott milyen értékekkel megyünk. De meg tudom mondani, hogy mit érzek a kanyarokban, ha fékezem, és ha újra rálépek a gázra. A csapat is megkérdez engem, hogy mire helyezzünk hangsúlyt, és mit tegyünk, hogy a helyes irányba tartsunk.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!