Verstappen vs. Ocon

Ricciardo: Messze van a top 3

Fotó: Renault
Fotó: Renault
Daniel Ricciardo, a Renault versenyzője határozott célokkal vág neki a 2019-es F1-es szezonnak: az ausztrál pilóta bőven ellátja tanácsokkal csapatát.

Ricciardo tavaly távozott a Red Bull istállótól, és a Renault-hoz szerződött annak reményében, hogy a francia csapat idén jelentős fejlődésen megy majd keresztül. A 29 éves pilóta korábban úgy nyilatkozott, tisztában van vele, hogy idén nem fognak győzelemért harcolni, azonban céljuk, hogy a középmezőny élére kerüljenek.

„A top 3-hoz képest jelentős a hátrányunk, és ez nem fog egyik napról a másikra lecsökkenni” – mondta Ricciardo. „A fő célunk idén, hogy negyedikként zárjuk a konstruktőrök bajnokságát, vagy akár még jobb helyen.”

Az ausztrál pilóta teljes erőbedobással készül a szezonra, és rengeteg időt tölt együtt csapatával, hogy elég információt gyűjtsön róluk és az autóról – ebben csapattársa, Nico Hülkenberg is segíti őt.

„Arra van szükség, hogy az autót még intenzívebben fejlesszük. Beszélgetek Nicóval és lassan megértem, hogy hogyan dolgozik a csapat. Tudom, hogy tavaly a fejlődés sebessége lassabb volt, mint várták.”

Ricciardo szerint a legfontosabb, hogy ezen a területen javulást tudjanak elérni idén – nagy hangsúlyt helyeznek arra, hogy 2019-ben ez másképp legyen, mint tavaly.

„Meg kell találnunk, hogy mit kell tennünk annak érdekében, hogy javítsunk az autón, és hogy biztosra mehessünk abban, hogy a szükséges fejlesztések a lehető leggyorsabban elkészülnek” – nyilatkozta.

„Ez lesz a kulcsfaktor abban, hogy behozzuk a lemaradásunkat.”

Megpróbálok visszajelzéseket adni arról, amit az autóban érzek. Nem tudok minden technikai dolgot, hogy itt vagy ott milyen értékekkel megyünk. De meg tudom mondani, hogy mit érzek a kanyarokban, ha fékezem, és ha újra rálépek a gázra. A csapat is megkérdez engem, hogy mire helyezzünk hangsúlyt, és mit tegyünk, hogy a helyes irányba tartsunk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Egy csatorna okozta Ricciardo vesztét

Balszerencsésen indult Daniel Ricciardo renault-s karrierje: egy vízelvezető csatorna okozta korai balesetét a szezonnyitó F1-es Ausztrál Nagydíjon.

Hamilton az élen a Ferrarik előtt Melbourne-ben

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj szombati szabadedzésén. A brit versenyzőt Sebastian Vettel követi a második, Charles Lerclerc a harmadik helyen.

Hamilton egy hajszállal Vettel előtt az év első F1-es edzésén!

A Mercedes világbajnoki címvédője, Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a 2019. évi Forma-1-es világbajnoki sorozat első szabadedzésén, Melbourne-ben. A brit versenyzőtől mindössze 38 ezreddel maradt le Sebastian Vettel, akit csapattársa, Charles Leclerc követett szorosan.

Friss hírek