Friss hírek

Ricciardo: Mindent megteszek az izgalmas versenyekért!

A Red Bull ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo biztos benne, egy igazán izgalmas és látványos szezon vár a Forma-1 szerelmeseire 2017-ben.


A Red Bull ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo biztos benne, egy igazán izgalmas és látványos szezon vár a Forma-1 szerelmeseire 2017-ben.

A jelentősen átalakuló szabályok miatt egyelőre még a versenyzők is sötétben tapogatóznak, ám az biztos, hogy a szélesebb abroncsok, a több leszorítóerő újfajta kihívást jelent majd a mezőny tagjainak.

Hirdetés
 

Ráadásul idén a versenybírók sem lesznek majd olyan szigorúak – az új regulák szerint csak kirívó esetekben büntetnek, ha egyértelműen megállapítható egy versenyző felelőssége egy-egy szituációban.

„A szezon előrehaladtával remélhetőleg egyre jobb és jobb lesz a helyzet, Melbourne-től kezdve ugyanis már ismét keményen harcolhatunk egymással anélkül, hogy a büntetésekről kellene tartanunk” – mondta az ausztrál.

„Én a magam részéről mindent megteszek azért, hogy a rajongók izgalmas versenyeket lássanak.”

2016-ban a Pirelli a Red Bull, a Ferrari és a Mercedes segítségével intenzív gumiteszteket folytatott – a 2017-es abroncsok prototípusaival pedig Ricciardo is körözhetett.

Az ausztrál versenyző elmondta, az biztos, hogy élvezetesebb lesz a versenyzés, de a valós helyzetről csak az előszezoni tesztek után tud értékelést adni.

„A 2017-es gumikat nehéz volt kiértékelni. Nyilván nagyobb tapadást éreztem a szélesebb gumik miatt, de az autók meglehetősen hibridek voltak, úgyhogy nem igazán lehetett valós érzéseket kapni.”

„De úgy tűnik, élvezetes vezetni ezeken a gumikon, szóval remek dolgokat várok Barcelonában. Az alapján, amit a szimulátorban láttunk, komoly kihívás lesz. De Barcelonában látjuk majd meg a valós dolgokat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!