Friss hírek

Ricciardo: Mugello „őrületes” lenne a mostani autókkal!

„Őrületes” lenne a mostani Forma-1-es autókkal versenyezni Mugellóban – mondja a Renault versenyzője, Daniel Ricciardo. A toszkán versenypályán jó eséllyel egy második olasz futamot is megtartanak 2020-ban.

Eddig mindössze 8 európai verseny helyszínét és időpontját jelentették be, és bár a cél, hogy a száguldó cirkusz ősszel más kontinensekre is ellátogasson, jó esély van rá, hogy további európai futamokkal bővül a program.

A legfrissebb hírek szerint egyre biztosabb, hogy az Olasz Nagydíjat követő hétvégén, szeptember 13-án Mugellóban is versenyt rendeznek – ez lehet a Ferrari 1000. F1-es futama.

A toszkán versenypálya tempós vonalvezetése, illetve a komoly szintkülönbségek miatt a versenyzők egyik kedvence, Daniel Ricciardo pedig azt mondja, a mostani autókkal igazán élvezetes lenne a száguldás rajta.

„2007-ben [az olasz Forma-Renault-ban] versenyeztem már ezen a pályán, és egész szezonban ez volt a kedvencem!” – magyarázta a Renault versenyzője.

„Imádtam a tempós kanyarokat, és szerintem lenyűgöző lenne az F1-gyel is versenyezni itt. Anno teszteltünk is itt az F1-ben, talán 2012-ben. De ezekkel a mostani, 2020-as autókkal őrületes lenne! Szóval igen, ha összejön, izgatottan várom majd.”

Nemcsak Mugello, hanem a portugáliai Portimao is jó eséllyel pályázik az F1-es versenyrendezésre. Ricciardo szerint itt is nagyszerű lenne versenyezni: 2009-ben itt szerezte meg a bajnoki címet a brit F3-ban.

„Ami azt illeti, remek emlékeim vannak Portimaóról. Itt nyertem meg az F3-as bajnokságot. Nagyon élveztem a pályán: vannak jó emelkedők, és gyors, ritmusos kanyarok. Szóval nem lennék csalódott, ha ezeken versenyezhetnénk idén. Izgatottan várnám!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!