Ricciardo: „Nagyobb lépésekre” lesz szükségünk 2020-ra

Daniel Ricciardo (AUS) Renault F1 Team RS19. Hungarian Grand Prix, Sunday 4th August 2019. Budapest, Hungary.
Fotó: Renault
A Renault versenyzője, Daniel Ricciardo azt mondja, csapatának „nagyobb lépésekre” lesz szüksége 2020-ban, ha el akarja érni célját, és a dobogóért szeretne harcolni a következő évadban.

A francia istálló 2016 óta szerepel ismét gyári csapatként a Forma-1-ben – akkor a csapat egy ötéves tervet dolgozott ki, ennyi idő alatt szeretett volna visszatérni az élmezőnybe.

A Renault tavaly a három élcsapat mögött a 4. helyen zárta a konstruktőri bajnokságot, idén viszont nem tudott előrébb lépni, sőt, a csapat jelenleg csak 6. a bajnoki pontversenyben.

Az enstone-i gárda az idei évre elcsábította a Red Bulltól Daniel Ricciardót, aki 2 évre szóló szerződést írt alá a Renault-val. Ricciardo elismeri, komolyabb előrelépésekre lesz szükség az év második felében.

„Nem akarom azt mondani, hogy a várakozásaimnak megfelelően alakul az idei szezon, mert nyilván többet vártam, de tudtam, hogy nem így működik” – mondta az ausztrál.

„Ha megnézzük Kanadát, az időmérőt, akkor azt is mondhatnám, hogy valójában felül is múltuk a várakozásokat az első pár versenyen. De aztán jöttek olyan futamok, mint az ausztriai, ahol a várakozásokon alul teljesítettünk.”

„Szóval a kettő között ingadozunk, de most már elérkeztünk a szezon feléhez, és szerintem már mondhatjuk azt, hogy oké, jobban kell szerepelnünk, ha dobogókat akarunk elérni 2020-ban – el kell kezdenünk nagyobb előrelépéseket tenni a szezon második felében.”

„Azt mondanám, hogy idáig valahol középen álltunk a várakozásaikat tekintve, de a szezon második felében már rendszeresen azt várnám, hogy a top 6-ban végzünk.”

A Renault hazai versenyére, a Francia Nagydíjra komolyabb fejlesztésekkel érkezett, azóta azonban a csapat mindössze 11 pontot gyűjtött. Arra a kérdésre, hogy számít-e arra, hogy a nyári szünetben fejlődik a csapat autója, Ricciardo így felelt: „Szerintem tud – de csak jóval a nyári szünet után lesznek újabb komoly fejlesztések. De persze számítok néhány újításra.”

„Franciaországba is vittünk fejlesztéseket – nem voltak olyan jelentősek, szóval a következő nagyobb dolgoktól már kicsit többet várhatunk.”

„De nem vagyok lesújtva, mert bár többet vártam, tudtam, hogy időbe fog telni. Ha a szezon végén is úgy állunk majd, ahogy most, akkor elmondhatjuk, hogy várakozásainkon alul teljesítettünk.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS