Friss hírek

Ricciardo nagytestvérként segíti Verstappent

Christian Horner csapatfőnök szerint Daniel Ricciardo afféle nagytesóként segítette Max Verstappent a 2016-os Forma-1-es idény során.


Christian Horner csapatfőnök szerint Daniel Ricciardo afféle nagytesóként segítette Max Verstappent a 2016-os Forma-1-es idény során.

Verstappen a Spanyol Nagydíjon lett az ausztrál versenyző csapattársa, miután átvette Daniil Kvyat helyét a Red Bull Racingnél.

Hirdetés
 

Noha Verstappen rögtön egy győzelemmel debütált az osztrák istálló színeiben, a holland versenyző viszonya kiváló maradt Ricciardóval, aki korábban elismerte, az ifjú tehetség érkezése őt is jobb teljesítményre sarkallta.

„A legfontosabb dolog, hogy megvan a tisztelet kettejük között” – mondta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke az Autosportnak.

„Nem azt kérjük a versenyzőinktől, hogy járjanak el együtt vacsorázni, azt azonban kérhetjük tőlük, hogy tiszteljék egymást és a csapatot.”

„Ők ketten ezt megtették, és az, hogy kettejük viszonya túlmutat ezen, csak jó számunkra. Daniel több szempontból is olyan, mintha egy nagytestvér lenne Max számára.”

„A visszajelzéseik is hasonlóak, és hasonló dolgokat várnak el az autótól. Gyakran, amikor hallgatjuk őket az időmérővel, vagy a versennyel kapcsolatban, a véleményeik majdhogynem azonosak. A tervezőknek és a kutatási és fejlesztési részleg tagjainak pedig kiváló, hogy a két versenyző ugyanazt akarja.”

Ricciardo és Verstappen közel azonos teljesítményt nyújtott a versenypályán is: Ricciardo 220 pontot gyűjtött, míg Verstappen 191-et, az időmérőkön azonban az ausztrál egy fokkal jobb volt csapattársánál.

„Egyes hétvégéken egyikük, máskor másikuk volt a jobb. Nagyon finom egyensúly volt kettejük teljesítménye között, függően az adott pályától.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!