Ricciardo: Néha hullámvölgybe került a motivációm - F1VILÁG.HU

Ricciardo: Néha hullámvölgybe került a motivációm

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

Daniel Ricciardo, a Red Bull versenyzője a 2018-as F1-es szezon elején még úgy érezte, akár a bajnoki címért is küzdhetnek az idei évben.

Ricciardo és a Red Bull ígéretesen kezdte a szezont: az ausztrál pilóta a Kínai és a Monacói Nagydíjat is megnyerte, ám azóta nem sikerült győzelmet szereznie, az elmúlt 7 versenyből pedig 4 alkalommal esett ki.

„Ez volt eddig a legfurcsább szezonom, amióta versenyzem. Az, hogy az első hat versenyből kettőt megnyertem, valószínűleg a legerősebb szezonkezdetem volt a Forma-1-ben” – nyilatkozta a Red Bull pilótája.

„Monaco után azt gondoltam, hogy nagyon ígéretes szezonunk lesz, és talán egy halvány esélyünk lesz arra is, hogy a bajnoki címért harcoljunk. Még mindig úgy érzem, hogy jól vezetek, de azóta nem nagyon jöttek össze a dolgok.”

Ricciardo elmondta, a sorozatos eredménytelenség odáig vezetett, hogy olykor csökkent a versenyzés iránti motivációja – ám mindig talált valamit, ami kirángatta ebből a helyzetből.

„A magabiztosságom sosem csökkent, de a motivációm és a sport szeretete néha hullámvölgybe került – viszont ezen mindig elég gyorsan túlvagyok.”

Ricciardo első teljes szezonját 2012-ben a Toro Rossóval teljesítette a Forma-1-ben, ám előtte is a Red Bull programjának résztvevője volt a WSR-ben. 2019-ben teljesen új kihívás elé néz: a Renault színeiben fog versenyezni, amit ugyan nagyon vár, biztos benne, hogy nehéz lesz a búcsú jelenlegi csapatától.

„Legtöbbször valóságosnak tűnik a szituáció, de őszintén szólva, amikor majd Abu Dhabiban meglátom a kockás zászlót, és majd utoljára veszem le a Red Bull overált, akkor fog belémhasítani a tudat” – válaszolta Ricciardo a kérdésre, realizálódott-e már benne az, hogy jövőre elhagyja csapatát.

Hirdetés

„Nem is igazán az, hogy „átmegyek a Renault-hoz”, hanem inkább az, hogy „lezárok egy fejezetet karrierem ezen részén”. Érzelmi szempontból ez fog szíven ütni” – folytatta. „Több mint egy évtizede Red Bull-sisakom van. Örömteli utazás volt, és nem rossz érzésekkel válunk el. Készen állok valami újra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!