Ricciardo: Néha hullámvölgybe került a motivációm

Fotó: Red Bull Racing
SINGAPORE - SEPTEMBER 15: Daniel Ricciardo of Australia and Red Bull Racing prepares to drive in the garage during final practice for the Formula One Grand Prix of Singapore at Marina Bay Street Circuit on September 15, 2018 in Singapore. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Daniel Ricciardo, a Red Bull versenyzője a 2018-as F1-es szezon elején még úgy érezte, akár a bajnoki címért is küzdhetnek az idei évben.

Ricciardo és a Red Bull ígéretesen kezdte a szezont: az ausztrál pilóta a Kínai és a Monacói Nagydíjat is megnyerte, ám azóta nem sikerült győzelmet szereznie, az elmúlt 7 versenyből pedig 4 alkalommal esett ki.

„Ez volt eddig a legfurcsább szezonom, amióta versenyzem. Az, hogy az első hat versenyből kettőt megnyertem, valószínűleg a legerősebb szezonkezdetem volt a Forma-1-ben” – nyilatkozta a Red Bull pilótája.

„Monaco után azt gondoltam, hogy nagyon ígéretes szezonunk lesz, és talán egy halvány esélyünk lesz arra is, hogy a bajnoki címért harcoljunk. Még mindig úgy érzem, hogy jól vezetek, de azóta nem nagyon jöttek össze a dolgok.”

Ricciardo elmondta, a sorozatos eredménytelenség odáig vezetett, hogy olykor csökkent a versenyzés iránti motivációja – ám mindig talált valamit, ami kirángatta ebből a helyzetből.

„A magabiztosságom sosem csökkent, de a motivációm és a sport szeretete néha hullámvölgybe került – viszont ezen mindig elég gyorsan túlvagyok.”

Ricciardo első teljes szezonját 2012-ben a Toro Rossóval teljesítette a Forma-1-ben, ám előtte is a Red Bull programjának résztvevője volt a WSR-ben. 2019-ben teljesen új kihívás elé néz: a Renault színeiben fog versenyezni, amit ugyan nagyon vár, biztos benne, hogy nehéz lesz a búcsú jelenlegi csapatától.

„Legtöbbször valóságosnak tűnik a szituáció, de őszintén szólva, amikor majd Abu Dhabiban meglátom a kockás zászlót, és majd utoljára veszem le a Red Bull overált, akkor fog belémhasítani a tudat” – válaszolta Ricciardo a kérdésre, realizálódott-e már benne az, hogy jövőre elhagyja csapatát.

„Nem is igazán az, hogy „átmegyek a Renault-hoz”, hanem inkább az, hogy „lezárok egy fejezetet karrierem ezen részén”. Érzelmi szempontból ez fog szíven ütni” – folytatta. „Több mint egy évtizede Red Bull-sisakom van. Örömteli utazás volt, és nem rossz érzésekkel válunk el. Készen állok valami újra.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!