Ricciardo: Néha remélem, hogy előttem a többiek csatáznak

Fotó: Renault
Daniel Ricciardo (AUS) Renault F1 Team. French Grand Prix, Thursday 20th June 2019. Paul Ricard, France.
Daniel Ricciardo, a Renault versenyzője szerint mindenki arra vágyik, hogy az élen nagyobb csata legyen – így sokkal büszkébb lenne a Mercedes is az eredményeire.

A Francia Nagydíj után a szokásosnál is nagyobb volt a felháborodás a Mercedes fölénye miatt – a Paul Ricard versenypályán valóban alig lehetett küzdelmet látni, maguknak a versenyzőknek is egyszerűen „unalmas” volt. 

Ricciardo is így élte meg belülről a futamot, habár az ausztrál az utolsó körben kicsúszott a pályáról, és kétszer 5 másodperces büntetést is kapott, így számára kijutott az eseményekből.

A kérdésre, melyik érába vágyik, mikor versenyezne szívesen, a Renault pilótája nevetve így felelt: „Vissza 1714-be, amikor még nem volt Mercedes.” 

„Néha az autóban ülve arra gondolok, hogy az emberek nézik a versenyt, és reménykedek, hogy előttem valahol csata van… Mert nálam épp nem történik semmi.”  

Ricciardo hozzátette, az sem jelent túl nagy izgalmat, ha még egy csapat részese az élen folyó harcnak: sokkal jobban élvezné mindenki, ha 3-4 istálló versenyezne az első helyekért. 

„A Mercedes és Lewis számára is, ha egy vagy két versenyzővel szemben nyernek, az biztosan nem jelent akkora elégedettséget, mintha 7 vagy 8 pilótát győznének le. Az igazi versenyzők nagyobb csatákat akarnak az élen. Az sokkal nagyobb eredmény.”

A kérdésre, az Osztrák Nagydíj szerinte izgalmasabb lehet-e, mint a Francia Nagydíj volt, Ricciardo így válaszolt: „Meglátjuk. Rosszabb nem lehet, nem?” 

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS