Ricciardo nem akar töltelék lenni a 2023-as F1-es mezőnyben - F1VILÁG.HU

Ricciardo nem akar töltelék lenni a 2023-as F1-es mezőnyben

A McLarentől az idei szezon végén távozni kényszerülő Daniel Ricciardo azt mondja, nem akar pusztán töltelék lenni a Forma-1-es mezőnyben, így alaposan megfontolja majd, hogy mitévő legyen 2023-ban.

Ricciardo eredeti szerződése a jövő év végéig szól a McLarennél, a felek azonban közös megegyezéssel felbontották a kontraktust az elmúlt másfél év sikertelenségére hivatkozva. Ricciardo helyét honfitársa, Oscar Piastri veszi át a csapatnál, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy a rutinos ausztrál hol folytatja pályafutását.

A 33 esztendős versenyző számára több lehetőség is kínálkozhat, üresedés van ugyanis az Alpine-nál, de a Williamsnél és a Haasnál is lehet szabad hely 2023-ra. A legfrissebb hírek szerint pedig arról szólnak, Ricciardóra a Mercedes csaphat le, mely jövőre tartalékosként számítana rá, és Lewis Hamilton visszavonulása esetén a későbbiekben versenyzési lehetőséget is kínálhat számára.

Ricciardo korábban elárulta, minden ajánlatot megfontol, Monzában ugyanakkor arról is beszélt, nem akar mindenáron az F1-es rajtrácson lenni.

„Ha nem leszek a rajtrácson jövőre, abszolút el tudom fogadni” – mondta az ausztrál versenyző újságíróknak nyilatkozva. „Elfogadtam, hogy nem fogok mindent megtenni, illetve a menedzsmentem sem fog mindent megtenni csak azért, hogy a mezőnyben legyek jövőre – ha nem megfelelő a lehetőség, vagy épp nincs értelme.”

„Ha a rajtrácson leszek, olyan helyen akarok lenni, amit élvezni tudok, és ahol tündökölhetek. Szóval nem akarok mindenáron beülni egy autóba.”

Ricciardo a múlt hétvégi Olasz Nagydíjon a 4. helyről startolhatott, ám végül kiábrándító véget ért számára a verseny: pár körrel a leintés előtt autója megállt a pályán. A McLaren versenyzője természetesen csalódott, ám igyekszik maga mögött hagyni a történteket, és inkább jövőjére fókuszál.

„Az ilyen napok kétségkívül nagyon frusztrálók, de szerintem adok neki 24 vagy 48 órát, és elengedem, próbálok felülkerekedni rajta, és igyekszem kideríteni, mi a legjobb megoldás a jövő évre. Nem túl magabiztosan, vagy beképzelt módon, de ha nem adja ki, el tudom fogadni. Nem leszek túl büszke.”

„Az biztos, hogy még nem adtuk fel azt, hogy 2023-ban versenyezzek, de így állok hozzá jelenleg.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!