Ricciardo: Nem akartam kicseszni Oconnal

Fotó: Singapore GP Media
Daniel Ricciardo, Red Bull Racing at Formula One World Championship, Rd15, Singapore Grand Prix, Preparations, Marina Bay Circuit, Singapore, Thursday 13 September 2018.

A Red Bull versenyzője, Daniel Ricciardo elárulta, véleménye szerint nem érdemes általánosítani Esteban Ocon jelenlegi nehéz helyzetéből, habár tisztában van azzal, hogy nemrég aláírt renault-s szerződésével kiszúrt a francia versenyzővel.

Ocon minden bizonnyal távozni kényszerül a Force Indiától, és mivel nemigen maradt elérhető ülés 2019-re, F1-es pályafutása is veszélybe került.

Pedig a francia tehetség a Renault ülésére is jó eséllyel pályázott, ám miután a csapat leszerződtette Daniel Ricciardót 2019-re, Ocon nehéz helyzetbe került.

Ricciardo azt mondja, nem akart kiszúrni versenytársával, és alapvetően nem gondolja úgy, hogy a fiatal tehetségeknek nehéz dolguk van az F1-ben.

„Ami az Ocon-helyzetet illeti, nem azért csináltam, hogy kicsesszek vele” – mondta Ricciardo az Autosportnak.

„De az én átszerződésem miatt most ő belekerült egy bizonyos helyzetbe. Nem tudom… Én nem nagyon emlegetném ezt a fiatal versenyző dolgot, hiszen most több fiatal pilóta van a mezőnyben, mint bármikor korábban.”

„29 évesen öregnek érzem magam! Ezek a 20-as éveik előtt járó srácok már az F1-ben vannak. Szóval nem hiszem, hogy nehezebbé vált a dolog. Van egyfajta politikai és financiális dolog a képletben, ez mindig így van, de őszintén szólva azt gondolom, hogy a mai mezőny nagy része a tehetségen alapszik. Szóval nem hiszem, hogy a sport ebből a szempontból rossz helyzetben van.”

„Nem ismerem Ocon helyzetét. Ha nem lesz ülése jövőre… Az biztos, hogy megérdemli a helyét. De nem mondanám azt, hogy ő az első srác, aki így jár. Megtörtént már korábban is, hogy elveszítettünk tehetséges versenyzőket.”

„Hogyha nem talál ülést, szerintem véget ér-e F1-es pályafutása? Nem hiszem.”

„A probléma az, hogy nincs elérhető ülés, és ha az ember a Force Indiánál van, ahol momentán nehéz ott maradni, ráadásul kapcsolatban áll a Mercedesszel, akkor nehéz dolga van. De úgy gondolom, hogy ha jövőre nem is, akkor az utána következő években nagyszerű karriert futhat be a Forma-1-ben.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!