Friss hírek

Ricciardo nem bánja, hogy nem lett a Ferrari versenyzője

Kétszer is esélye volt arra, hogy a Ferrari versenyzője legyen, Daniel Ricciardo végül azonban mégsem került a patinás olasz istállóhoz. Az ausztrál pilóta most elárulta, milyen egyeztetések is folytak közte és a maranellóiak között.

Ricciardo már néhány évvel ezelőtt is tárgyalt a Scuderia képviselőivel, és nem titok, hogy tavaly is esélye volt arra, hogy ő legyen Sebastian Vettel utódja az olasz csapatnál. Ezt ő maga is megerősítette a CNN-nek még 2020 tavaszán.

„Volt néhány egyeztetés pár évvel ezelőtt, melyek elhúzódtak a mai napig!” – mondta tavaly a most a McLarennél versenyző pilóta, aki már 2018-ban is tárgyalt a Ferrarival, még mielőtt a Renault-hoz szerződött volna.

„Annyira közel soha nem kerültünk, hogy dokumentumokat cseréljünk. Volt néhány telefonhívás, de részletekről – számokról és évekről – soha nem beszéltünk. Mindig nagyon egyszerű szinten maradtak ezek az egyeztetések, nem jutottunk el a második lépcsőfokra”

Ricciardo azt mondja, egyáltalán nem sajnálja, hogy végül nem szerződött a Ferrarihoz – még úgy sem, hogy egyébként olasz gyökerekkel rendelkezik, édesapja ugyanis szicíliai születésű.

„Amikor nem volt olasz pilóta a mezőnyben néhány évig, rám tekintettek úgy, mint a legideálisabb jelöltre” – mondta a 31 esztendős versenyző.

„Talán illettem volna a csapatba, de az én álmom mindig az volt, hogy a Forma-1-be kerüljek. Gyerekként volt néhány ferraris cuccom, de nem álmodoztam arról, hogy náluk versenyezzek. Édesapám ráadásul komoly Senna-rajongó volt, szóval nem a Ferrari volt a mindenünk.”

Ricciardo idén szerződött a McLarenhez, ahol Lando Norris oldalán bizonyíthat a Forma-1-ben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!