Ricciardo: Nem bánom a döntésem, mert a Red Bull nincs közelebb a vb-címhez

Daniel Ricciardo (AUS), Renault F1 Team British Grand Prix, Thursday 11th July 2019. Silverstone, England.
Fotó: Renault
Daniel Ricciardo azt mondja, egyáltalán nem bánja, hogy a Renault csapatához szerződött a 2019-es Forma-1-es idényre, habár korábbi alakulata, a Red Bull győzni tudott az Osztrák Nagydíjon.

A kilencszeres futamgyőztes a 2018-as idény közben döntött úgy, a következő szezont már nem a Red Bull színeiben teljesíti az F1-ben: Ricciardo a Renault gyári csapatához szerződött, ahol egyelőre igencsak távol áll a győzelmektől, de még a dobogótól is.

Az ausztrál viszont egyáltalán nem bánja döntését, mondván, hiába nyert most a Red Bull, „a bajnoki címtől még messze van”.

„Őszintén mondom, nem bánom. A Red Bullnak tavaly akkor már három győzelme volt. Ez pedig most az első. Nyilván én hátrébb vagyok jelenleg, ez kétségtelen, de számítottam rá, és ha a Red Bullnál maradtam volna, akkor a vb-cím miatt tettem volna” – mondta Ricciardo.

„Igen, megnyerték a legutóbbi versenyt, de még mindig messze vannak a vb-címtől. Ez nem piszkálódás, ez a valóság. Szóval nem gondolom úgy, hogy elértem volna többet annál, mint amit már sikerült ott, úgyhogy emiatt nem bánom.”

A Renault jelenleg az 5. helyet foglalja el a konstruktőri tabellán, a csapat célja pedig az, hogy harcba szálljon a McLarennel a 4. pozícióért.

„Kétségkívül sok a tennivaló. De igazán felemelő az, amikor sikerül elérni egy jó eredményt, és Montreal egyike volt az ilyen pillanatoknak. Már ezen eredmény miatt is megérte az első hét verseny” – mondta Ricciardo, aki a 6. helyen ért célba Kanadában.

A Renault versenyzője hozzátette, egy kicsit örült is korábbi csapata spielbergi sikerének.

„Egy részem örült miattuk, illetve az F1 miatt is, hogy volt egy jó versenyünk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!