Friss hírek

Ricciardo: Nem célom, hogy az osztály bohóca legyek

Daniel Ricciardo a Forma-1 egyik legszerethetőbb figurája, aki mindenkivel bolondozik, és mindenkihez van egy-egy jó szava – az ausztrál pilóta mesélt kicsit arról, hogy ő hogyan éli meg ezt a „szerepet”, ami valójában a legkevésbé sem szerep.

Amikor Ricciardo ott van egy sajtótájékoztatón, garantált a jó hangulat, és minden lehetőséget kihasznál, amikor megviccelheti a versenytársait. Az ausztrál pilóta elmondta, szeret vidám pillanatokat szerezni a nézőknek – klasszikus „mutatványa” például a cipőből történő ivás a dobogón, amire a mai napig büszke. 

„10 évvel nehéz volt megmutatni a személyiségedet a sportban. Én mindig azt éreztem, hogy a Forma-1 egy nagyon merev, üzletszerű dolog, ahova csak dolgozni mész, végzed a munkád, és ennyi. Szóval örülök, hogy egy kis varázst hozhattam a sportba” – nyilatkozta Ricciardo a Formula1.com-nak.  

Hirdetés
 

„Ha visszatekintek, az olyan dolgok, mint a cipőből való ivás… Akkor azt gondoltam, hogy idióta vagyok, hogy ezt csinálom, de most már büszke vagyok rá, hogy behoztam valami újat a sportba.”

A 30 éves pilóta elmondta, ezekben semmi erőltetett dolog nincs részéről: egyszerűen jól érzi magát, és ezt szereti is kifejezni. 

Senki nem kényszerít erre, és nem én akarok lenni az osztály bohóca, egyszerűen csak annyi, hogy jól érzem magam. Ez legalább annyira fontos, mint az, hogy ez egy munka, karrier. Szórakozni is kell, bármit is csinálsz. Az, hogy jól érezhetem magam úgy is, hogy a szakma csúcsán vagyok, azt eredményezi, hogy még tovább, még több évig csinálom majd.”

Ricciardo a Red Bullnál kezdte karrierjét, és szerinte a csapatnak sok köze van ahhoz, hogy ilyen szereplővé vált az F1-ben – ugyanis mindig adhatta saját magát, soha nem korlátozták őt semmiben.

„Ezt a Red Bull javára írom. Ahogy felnőttünk, folyamatosan voltak médiatréningek, ez-az, amivel felkészítettek minket a Forma-1-re, de ők soha nem mondták nekünk, hogy így öltözz fel, így beszélj. Megvannak a hivatalos dolgok, például egy interjúnál, de megengedték nekünk, hogy saját magunkat adjuk, ezáltal pedig mi önmagunk lehetünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!