Ricciardo nem érti, miért kapott ki Verstappentől

Daniel Ricciardo értetlenül áll azelőtt, hogy miért nem tudta felvenni a versenyt csapattársával, Max Verstappennel a hétvégi Osztrák Nagydíjon.


Daniel Ricciardo értetlenül áll azelőtt, hogy miért nem tudta felvenni a versenyt csapattársával, Max Verstappennel a hétvégi Osztrák Nagydíjon.

Azt követően, hogy könnyedén felülmúlta holland csapattársát az időmérő edzésen, Ricciardo nem tudta tartani a tempót Verstappennel, aki egy kiállásos stratégiájával a második helyen végzett, miközben ő csak az ötödik lett.

„Úgy éreztem, hogy mindent megtettem, amit csak tudtam, de valamilyen okból kifolyólag nem voltunk elég gyorsak” – mondta Ricciardo.

„Most azon vagyok, hogy megértsem, miért történhetett mindez, mert tanulni szeretnék belőle.”

„Nem gondolom, hogy túl nagy különbség lett volna az én és Max beállításai között. Azonban a gumikkal az az érzésem volt, hogy ahányszor csak egy picit keményebben nyomom, nagyban veszítenek az élettartamukból.”

„Szóval nagyon fontos megérteni, hogy mi is történhetett, miért nem voltunk elég gyorsak.”

„Természetesen nagyon frusztráló dolog az, mikor mindenki elmegy melletted, te pedig nem tudsz visszatámadni és megakadályozni ebben őket.”

Ricciardo azt sem érti, miért tudtak olyan könnyen elmenni mellette, különösen a futam első felében.

„Az első néhány kör nagyon furcsa volt. Háromszor is megelőztek a hatos kanyarban, és úgy tűnt, hogy valami gondunk van a teljesítményleadással” – magyarázta.

„Nem tudom, mi történhetett, mert minden a helyes módban volt, de a többiekhez képest lassúak voltunk.”

Ricciardo nagyon örül annak, hogy már a hétvégén ismét autóba ülhet és folytathatja a küzdelmet.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!