Friss hírek

Ricciardo nem érti, miért maradtak le ennyire

Fotó: Red Bull Racing

Daniel Ricciardo nem érti, mi okozta a Red Bull nagy lemaradását a Mercedeshez és a Ferrarihoz képest a Spanyol Nagydíj időmérő edzésén.

Ricciardo a 6. pozíciót szerezte meg az időmérő edzésen csapattársa, Max Verstappen mögött, ám elmondta, értetlenül állnak az előtt, hogy miért maradtak el ennyire az élmezőnytől.

„A Q3-ban mindketten erős kört teljesítettünk a szuperlágyakkal, amelyek egyébként nem a preferált abroncsaink voltak” – kezdte beszámolóját a kvalifikációt követően Ricciardo.

Az ausztrál pilóta elmondta, tapasztalataik alapján a lágy keverék volt ideálisabb számukra, ezért azzal próbálkoztak az időmérő végén – akárcsak a Ferrari pilótái.

„Figyelembe véve az autó viselkedését a hétvégén, azt hiszem, a lágyakkal jobban működik. A Q3 második felében ezért választottam ezt a keveréket.”

„Ez egy kicsit lehangoló, mert nem igazán tudom, hogy mit tudtam volna még csinálni. Ezekkel a körökkel azt gondoltam volna, hogy néhány tizedre leszünk a pole-tól, nem azt, hogy 6 tizedre. Ez a különbség nem annyira szép” – nyilatkozta az ausztrál.

„És a Verstappenhez mért 2 ezredmásodperces különbség sem szép. De ez van.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek