Friss hírek

Ricciardo: Nem felejtettem el vezetni

Motor Racing - Formula One World Championship - In-Season Testing - Tuesday - Sakhir, Bahrain
Daniel Ricciardo, a Red Bull versenyzője szerint a Forma-1-ben teljesen megszokott, hogy az emberek hamar ítélkeznek, ha nem jönnek az eredmények egy pilóta számára.

A tavalyi évben számos balszerencse érte az ausztrál versenyzőt, idén pedig csak a harmadik futamon, Kínában tudott pontot szerezni. Már majdnem egy éve, a tavalyi Monacói Nagydíjon állhatott utoljára dobogóra, amikor a pódium legfelső fokán ünnepelhetett, azonban azóta nem jött össze a siker számára. 

Mostanában Sebastian Vettelt sokan kritizálták teljesítménye miatt, ám Lewis Hamilton védelmébe vette a németet. Ennek kapcsán merült fel a kérdés Ricciardo felé is, hogy véleménye szerint túl hamar ítélkeznek-e az emberek – az ausztrál egyetértett ezzel az állásponttal. 

„Én elfogadom. Ez valóban rövid távú dolog, de valószínűleg így van ez minden élsportban. Gondoljatok csak bele, a fociban valaki mesterhármast rúg, a következő két meccsen pedig nem szerez gólt, akkor az van, hogy „mit történt?” Tudjátok. De egy vagy két héttel azelőtt pedig ő volt a show királya” – mondta Ricciardo. 

„Amikor magas szinten versenyzel bármilyen sportban, akkor az embereknek vannak elvárásaik, hogy minden egyes nap a topon legyél. Én nem vagyok mérges emiatt. Értem a dolgot.”

„A fő dolog az, hogy tudom, mit kell tennem” – mondta Ricciardo. „Az emberek néha türelmetlenek lesznek, de amíg tudom, hogy a helyes irányba haladok, addig jó, és néha ehhez türelemre van szükség. Ez rendben is van. Nem csináltam semmit, ami miatt elfelejtettem volna vezetni.

„Tudom, hogy hosszú ideje nem voltam dobogón. Még mindig emlékszem, hogy mit kell csinálni. Néha kell a türelem.

Ricciardo a Kínai Nagydíjon a pontszerző 7. helyen ért célba, erre pedig elmondása szerint már nagy szüksége volt a csapatának. 

„Jó érzés volt, valószínűleg a srácoknak is a garázsban. Az én részemről még nem láttuk a kockás zászlót eddig. Szóval ment a pacsi nekik.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!