Haas

Ricciardo: Nem a Ferrari, hanem a vb-cím az álmom

Fotó: Red Bull Racing
SUZUKA, JAPAN - OCTOBER 08: Third place finisher Daniel Ricciardo of Australia and Red Bull Racing celebrates on the podium during the Formula One Grand Prix of Japan at Suzuka Circuit on October 8, 2017 in Suzuka. (Photo by Will Taylor-Medhurst/Getty Images) JapaneseGP2017

A Red Bull versenyzője, Daniel Ricciardo leszögezte, nem álmodozik arról, hogy a Ferrari versenyzője legyen – az ausztrálnak egy célja van, hogy világbajnok legyen a Forma-1-ben.

Ricciardo jelenleg érvényes szerződése a 2018-as idény végén lejár a Red Bullnál, és bár csapattársa, Max Verstappen nemrég 2020 végéig hosszabbított, az ausztrál egyelőre kivár, hiszen a jövő év végén a Mercedesnél és a Ferrarinál is lehet üresedés.

Utóbbi istálló a pletykák szerint korábban már egyezkedett is Ricciardóval.

A Red Bull versenyzője a minap egy interjúban azt mondta, félreértés ne essék, nem a Ferrari versenyzője akar lenni – csupán szeretné, ha egy napon ő lenne a Forma-1 legjobbja.

„Ha azt mondom, nem ez az álmom, úgy tűnhet, mintha nem érdekelne. De az „álom” szó egy kicsit súlyos. Az álmom az, hogy világbajnok legyek a legjobb autóval – nem tudom, mit mondhatnék még” – mondta Ricciardo, amikor a Ferrariról kérdezték.

Ha Ricciardo 2019-re a Ferrarihoz szerződne, ismét Sebastian Vettel csapattársa lenne. Az ausztrál szívesen versenyezne a német oldalán, azt azonban nem tudja, Vettel örülne-e az érkezésének.

„Nem tudom, hogy elfogadna-e csapattársának. Fogalmam sincs, hogy van-e ereje csapaton belül megmondani, kit akar csapattársnak. De nem is gondolkodom ezen. Minden, amit tennem kell, hogy a legmagasabb szinten vezetek, ez fogja meghatározni a sorsomat.”

A Red Bullnál persze mindent megtesznek azért, hogy megtartsák Ricciardót – Christian Horner csapatfőnök nemrég úgy nyilatkozott, hajlandóak várni a következő idény elejéig az ausztrál döntésére.

„Szeretnék, ha én és Max a csapatnál maradnánk, de nekem nem sietős. Nagyon tisztelem a Red Bullt, de van még időm arra, hogy kielemezzem a dolgokat” – mondta Ricciardo.

„Az a fejlődés, amit idén elértünk, lenyűgöző. Ha sikerül ugyanazon a szinten kezdenünk jövőre, mint a Mercedes és a Ferrari, mi leszünk a favoritok.”

„Az én teljesítményem talán nem volt tökéletes, de minden, amit idén megtanultam, magammal viszem 2018-ra. És ez magabiztossággal tölt el, hiszem, hogy erős leszek jövőre. Majd meglátjuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

További hírek