Ricciardo nem foglalkozik Verstappen idejével

Daniel Ricciardót egyáltalán nem zavarja, hogy Verstappen szerződtetésével ő is kissé nyomás alá került – az ausztrál nem bánja, ha csapattársa néha megszorongatja majd őt.


Daniel Ricciardót egyáltalán nem zavarja, hogy Verstappen szerződtetésével ő is kissé nyomás alá került – az ausztrál nem bánja, ha csapattársa néha megszorongatja majd őt.

Verstappen először ülhetett a Red Bull versenygépébe azóta, mióta a csapat áthozta őt a Toro Rossótól – úgy tűnik, a holland pilóta hamar hozzászokott az autóhoz, ugyanis csak alig több mint másfél tizedmásodperccel győzte le őt új csapattársa, Daniel Ricciardo.

Ricciardo elmondta, nem foglalkozik a köridőkkel, hiszen ilyenkor különböző programot teljesítenek a pilóták.

„Még csak péntek van. Nyilván megnézem a köridőket, de a fő feladat nem az, hogy Verstappen idejére koncentráljak, hanem az, hogy teljesítsem a programunkat. Ha egy másodpercet rávertem volna, arra sem lehetne építeni.”

A második szabadedzésen Carlos Sainz a Toro Rossóval Ricciardo és Verstappen előtt végzett, ám az ausztrál versenyző szerint ez mindenképpen változni fog a hétvége további részében.

„Még jobb lehet a tempónk, mert a Toro Rosso és Sainz előtt kell, hogy legyünk. Az egyensúly rendben volt, de még nem tökéletes. A pálya némely területén már nagyon jól fekszik az autó, máshol még hagy kívánnivalót maga után a vezethetőség.”

Ricciardo elmondta, Verstappen nem jelent számára különösebben nagy nyomást, sőt szeretné, ha a jövőben nagy csatákat vívhatnának a versenypályán.

„Mindig mondtam, hogy nincs ellenemre egy stabil versenytárs, aki néha megcsiklandoz. Tudom, hogy ezen a hétvégén sok szem szegeződik ránk. De ez annál jobb a Red Bullnak!”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS