Ricciardo: Nem gondolhatunk folyton arra, milyen veszélyes a versenyzés - F1VILÁG.HU

Ricciardo: Nem gondolhatunk folyton arra, milyen veszélyes a versenyzés

Belgiumba érkezett a Forma-1 mezőnye, Daniel Ricciardo pedig azt mondja, versenyzőként egész egyszerűen nem járhat az a fejükben, milyen veszélyeket rejt magában az autóversenyzés.

Néhány hete újabb tragédia rázta meg Spát, a Formula Regional sorozatban versenyző Dilano van t’ Hoff ugyanis egy baleset következtében életét veszítette. Az F1 mezőnye négy éve közvetlen közelről élhette át, ahogy a Forma-2-ben versenyző Anthoine Hubert szinte ugyanott életét veszítette. Daniel Ricciardo azt mondja, tisztában vannak azzal, hogy veszélyes sportot űznek, de nem gondolhatnak erre, valahányszor autóba ülnek.

„Versenyzőként fiatal korunk óta tisztában vagyunk ezzel a veszéllyel. Mindig tudtuk, hogy ez a sport veszélyes. Az évek során biztonságosabbá vált, de van azért még veszély benne” – mondta az ausztrál versenyző. „Olyasvalami ez, aminek tudatában vagyunk, de megtanultunk együtt élni ezzel az évek során.”

„Valahol persze ott van az ember fejében, és ha történik egy baleset, az egy emlékeztető számunkra, hiszen az idő múlásával a kockázat érzése is egyre kisebb. Nem olyasvalamiről van szó, amire szükségszerűen gondolunk, mielőtt megérkezünk egy hétvégére. De tisztában vagyunk azzal, mi történt nemrég, és mi történt néhány éve.”

„Az igazság az, hogy versenyzőként nem lehet erre gondolni. Tisztában vagy vele, de nem úgy ülsz autóba, hogy ez jár a fejedben. Nem egy olyan sport ez, amit úgy lehet űzni, hogy félig benne vagy, félig nem. Bizonyos tekintetben a határokat feszegetve vezetni egy autót könnyebb, vagy biztonságosabb, illetve így kell vezetni ezeket az autókat, nem pedig úgy, hogy elóvatoskodja az ember.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!