Ricciardo: Nem habzik a szám a versenyzésért  - F1VILÁG.HU

Ricciardo: Nem habzik a szám a versenyzésért 

HIRDETÉS
Úgy tűnik, Daniel Ricciardo valóban jól érzi magát azzal, hogy idén nem kell versenyhétvégéről versenyhétvégére pályára gurulnia: az ausztrál örül, hogy egy évet kihagy a Forma-1-ben.
Daniel Ricciardo prior to the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on November 20, 2022 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Red Bull Racing / Red Bull Content Pool // SI202211230277 // Usage for editorial use only //

Az elmúlt évek sikertelenségei után Ricciardo az idei évben visszatért korábbi csapatához, a Red Bullhoz, ahol tartalékversenyzői feladatokat lát el. Az ausztrál az autó fejlesztésében fog részt venni, amit már nagyon izgatottan vár, és örül, hogy kicsit a háttérbe húzódhat az idei évben, úgy érzi ugyanis, hogy most erre van szüksége. 

Ricciardo azonban elmondta, nem szeretne ellustulni, ezért a fizikai edzettség miatt örülne, ha autóba kellene ülnie.

„Határozottan szeretnék odacsapni, csak azért, hogy versenyformában maradjak, hogy a testem ne kapjon teljes sokkot, ha 5 G-s hatás éri. De ha holnap lenne egy teszt, akkor is rendben vagyok. Csak örülök, hogy egy kicsit több időt töltök távol“ – mondta. 

A 33 éves pilóta nem tudja, mikor kezd majd hiányozni neki a versenyzés, egyelőre azonban jól érzi magát jelenlegi szerepében. 

„Az év előrehaladtával biztos vagyok benne, hogy felemelem majd a kezem, de most egyelőre nem habzik a szám a versenyzésért. Most örülök, hogy 2023-ra lazulhatok“ — mondta. 

És hogy hogy érezte magát az első pillanatokban újra a Red Bullnál? „Otthon éreztem magam“ – válaszolta. „Nagyon ismerős volt minden, de úgy voltam vele, hogy „Ó, ez a csapat nőtt az elmúlt néhány évben“. Elképesztőek, de nagyon ismerős volt az érzés.“

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!