Ricciardo nem Hamilton visszavonulására alapozza jövőjét - F1VILÁG.HU

Ricciardo nem Hamilton visszavonulására alapozza jövőjét

Minden jel afelé mutat, hogy Daniel Ricciardo nélkül veszi majd kezdetét a 2023-as Forma-1-es szezon, az ausztrál azonban magabiztos azt illetően, hogy önmaga újraépítése is elég lesz ahhoz, hogy némi távollét után az élmezőnybe térjen vissza.

Már csak a Haasnál van kiadó ülés a következő szezonra, a nyolcszoros futamgyőztes Ricciardo azonban úgy érzi, nem segít a saját helyzetén azzal, ha egy gyengébb csapat volánjánál a mezőnyben marad, ehelyett tartalékpilótai szerződést próbál nyélbe ütni valamelyik élcsapattal. Az egyik esélyes opció a Mercedes, akik az év végén elveszítik harmadik számú versenyzőjüket, miután Nyck de Vries az AlphaTaurinál kapott versenyzői lehetőséget.

Ha Ricciardo Brackley-be érkezne, észszerű gondolatmenet lenne arra számítani, hogy az ausztrál a karrierje végén járó, egyelőre csak a jövő év végéig szóló kontraktussal rendelkező Lewis Hamilton versenyzői ülésére vágyakozik, ő maga viszont állítása szerint nem azt akarja lesni, hogy mikor veheti át egy visszavonuló társa helyét.

„Az igazság az, hogy szeretném, ha a sportban maradna” – nyilatkozta Ricciardo a Mexikói Nagydíj hétvégéjén. „Ő az egyik legjobb, aki valaha ezt csinálta, és nagyon élvezetes kerék a kerék ellen csatázni ellene. Ez általában az élmezőnyben történik, szóval nagyon remélem, hogy lesz még alkalmam megtenni ezt vele a jövőben.”

Hamilton egyébként a napokban utalást tett arra, hogy továbbra sem gondolkodik a visszavonuláson és szerződésének újabb meghosszabbítását célozza a Mercedesszel.

Ricciardo idén látványosan alulteljesít a McLarennel, ami nem javítja aktuális megítélését a csapatok körében, ám a 33 éves pilóta nem tekint erre végleges megbélyegzésként, hiszen a korábbi években, elsősorban a Red Bullnál töltött öt szezonja során már bizonyította, mire képes.

„Nem gondolom, hogy a jövőm annak függvénye lesz majd, mások mit csinálnak” – folytatta. „A lehetőségek bármikor megjelenhetnek. Nem arra alapozom a visszatérésem, hogy valakivel majd valami történik. Szeretném arra használni a rendelkezésemre álló időt, hogy egy kicsit távolabb lépjek a sporttól és újra felépítsem magam. Aztán ha valami olyat látok 2024-re, aminek van értelme, a visszavágás szándékával térek majd vissza, hogy jól szórakozzak és remélhetőleg az élen harcoljak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!