Friss hírek

Ricciardo: Nem hibáztatom a falat!

Összetörte autóját a bakui időmérő edzés utolsó szegmensében, így csak a 10. helyről rajtolhat vasárnap a Red Bull ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo.

Bár az osztrák istálló tempója ígéretesnek mutatkozott a hétvége első felében, az időmérő nem a Red Bull várakozásai szerint alakult: Max Verstappen csak 5. lett, Ricciardo pedig egy baleset miatt nem tudott harcolni a legjobb helyekért.

„Nyilván frusztráló, ha az ember összetöri az autót, de a Q3-ban próbálsz mindent beleadni, próbálod kihozni az utolsó ezredmásodpercet is az autóból” – mondta Ricciardo.

„Tudtam, hogy a 6-os kanyar az, ahol tudnék egy kicsit jobb lenni, próbáltam nagyobb tempóval bevenni, de a kijáratnál megindult az autó hátulja, és nekimentem a falnak.”

„Próbáltam kihozni belőle, de a hátulja csak csúszott… neki a falnak. Nyilván nem a fal hibája, nem is hibáztatom érte! Igazából nincs másik ok, túl keményen próbálkoztam, a tapadási határokat feszegettem.”

„Nyilván nem örülök a hibámnak, de ez egy ilyen pálya. Egy részem most nem igazán szereti, de az igazság az, hogy nagyon bírom az utcai pályákat – megmutatkozik, amikor a határon vagy, és megfizeted az árát, ha átléped azt a bizonyos határt.”

„Kár érte, mert azt gondoltam, az élen harcolhatunk ma, de a Mercedes nagyon erős időket hozott össze. Elérhetetlennek bizonyultak, de a Ferrari nem volt túl messze.”

Ricciardo hozzátette, optimistán várja a vasárnapi versenyt, mert úgy érzi, a Red Bullnak sikerült komoly előrelépéseket tennie.

„Ezen a hétvégén Max és én nagyon elégedettek voltunk az autó egyensúlyával, az autó kiválóan reagál, szóval kétségkívül előreléptünk.”

„Nem csüggedek a holnap miatt, azt gondolom, sok minden történhet, és még ha 1 kiállásos verseny is lesz, meggyőződésem, hogy előrébb kerülhetünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Exkluzív információk: a Hungaroringről jelentkezünk!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!