Ricciardo: Nem hibáztatom a falat!

Azerbaijan F1 Grand Prix - Practice
BAKU, AZERBAIJAN - JUNE 23: Daniel Ricciardo of Australia driving the (3) Red Bull Racing Red Bull-TAG Heuer RB13 TAG Heuer on track during practice for the Azerbaijan Formula One Grand Prix at Baku City Circuit on June 23, 2017 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Összetörte autóját a bakui időmérő edzés utolsó szegmensében, így csak a 10. helyről rajtolhat vasárnap a Red Bull ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo.

Bár az osztrák istálló tempója ígéretesnek mutatkozott a hétvége első felében, az időmérő nem a Red Bull várakozásai szerint alakult: Max Verstappen csak 5. lett, Ricciardo pedig egy baleset miatt nem tudott harcolni a legjobb helyekért.

„Nyilván frusztráló, ha az ember összetöri az autót, de a Q3-ban próbálsz mindent beleadni, próbálod kihozni az utolsó ezredmásodpercet is az autóból” – mondta Ricciardo.

„Tudtam, hogy a 6-os kanyar az, ahol tudnék egy kicsit jobb lenni, próbáltam nagyobb tempóval bevenni, de a kijáratnál megindult az autó hátulja, és nekimentem a falnak.”

„Próbáltam kihozni belőle, de a hátulja csak csúszott… neki a falnak. Nyilván nem a fal hibája, nem is hibáztatom érte! Igazából nincs másik ok, túl keményen próbálkoztam, a tapadási határokat feszegettem.”

„Nyilván nem örülök a hibámnak, de ez egy ilyen pálya. Egy részem most nem igazán szereti, de az igazság az, hogy nagyon bírom az utcai pályákat – megmutatkozik, amikor a határon vagy, és megfizeted az árát, ha átléped azt a bizonyos határt.”

„Kár érte, mert azt gondoltam, az élen harcolhatunk ma, de a Mercedes nagyon erős időket hozott össze. Elérhetetlennek bizonyultak, de a Ferrari nem volt túl messze.”

Ricciardo hozzátette, optimistán várja a vasárnapi versenyt, mert úgy érzi, a Red Bullnak sikerült komoly előrelépéseket tennie.

„Ezen a hétvégén Max és én nagyon elégedettek voltunk az autó egyensúlyával, az autó kiválóan reagál, szóval kétségkívül előreléptünk.”

„Nem csüggedek a holnap miatt, azt gondolom, sok minden történhet, és még ha 1 kiállásos verseny is lesz, meggyőződésem, hogy előrébb kerülhetünk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!