Ricciardo nem számít arra, hogy minden gondja eltűnik 2022-ben - F1VILÁG.HU

Ricciardo nem számít arra, hogy minden gondja eltűnik 2022-ben

HIRDETÉS
A McLaren versenyzője, Daniel Ricciardo nem számít arra, hogy azok a problémák, melyekkel első idényében szembesült a csapatnál, hirtelen eltűnnek majd 2022-ben.
Daniel Ricciardo, McLaren, in cockpit

Ricciardo a Renault-tól érkezett a McLaren csapatához, a 2021-es idény során azonban rendkívül nagy fejtörést okozott számára a brit istálló versenyautójához való adaptáció. Az ausztrál pilóta ugyan az Olasz Nagydíjon meglepetésszerű győzelmet aratott, a szezon során azonban többnyire alulmaradt fiatal csapattársával, Lando Norrisszal szemben, aki végül 45 ponttal többet gyűjtött nála.

A most 32 esztendős versenyző ugyanakkor bízik abban, hogy felül tud majd kerekedni a nehézségeken, noha arra nem számít, hogy hirtelen minden megoldódik majd a McLaren új autójával.

„Az biztos, hogy soha nem adom fel a reményt! Nem én vagyok az első versenyző a csapatnál, aki beszámol azokról a korlátozó tényezőkről, amiket érez az autóban ülve. Nem akarom azt mondani, hogy ezek közül néhány az autó DNS-ében van, hiszen az autó változik közben. De amennyire én tudom, egy ideje már jelen van ez a jelenség a McLarennél. Csak talán most többet beszéltek róla, mint korábban. Azt gondolom, ez egy lépés lehet a helyes irányba” – mondta Ricciardo az Auto Motor und Sport című lapnak.

„Hogy a problémáim hirtelen eltűnnek-e? Nem számítok erre. Ha igen, akkor a természetes vezetési stílusommal fogok alkalmazkodni az új szabályokhoz. De szeretnék felkészülni arra az esetre, ha végül nem így alakul. Maga a tény, hogy egyre jobban összecsiszolódtam a 2021-es autóval, szintén előny lehet nekem a következő versenygéppel kapcsolatban.”

A McLaren február 11-én, azaz most pénteken mutatja be új, MCL36-os kódjelű versenyautóját.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!