Ricciardo: Nem vagyok naiv - F1VILÁG.HU

Ricciardo: Nem vagyok naiv

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

Daniel Ricciardo, a Red Bull F1-es versenyzője titkon bízik benne, hogy a Mexikói Nagydíj szombatján is megmarad előnyük a Mercedesszel és a Ferrarival szemben.

A pénteki szabadedzések alapján a Red Bull igazán versenyképesnek tűnik Mexikóban: mindkét tréningen ők végeztek az első két helyen.

Ígéretesnek tűnik az istálló hétvégéje, azonban Ricciardo egyelőre nem bízza el magát: nemcsak azért, mert a szezon második fele igencsak balszerencsésen alakult számára, hanem azért is, mert biztos benne, hogy a Ferrari és a Mercedes nagy javulást fog elérni a szombati időmérőig.

„Nem vagyunk naivak” – nyilatkozta Ricciardo. „Bolondság lenne azt gondolni, hogy legyőztük a Ferrarit és a Mercedest a pole pozícióért folytatott harcban. De ha így megy tovább, akkor Max és köztem fog eldőlni a pole sorsa.”

„De biztos vagyok benne, hogy a Ferrari és a Mercedes szombatra óriásit fog fejlődni. Egy részem persze reméli, hogy ez nem fog így történni. Uras küzdelem lehet 6 versenyző között, ez elég jó mókát ígér!”

Ricciardo elmondta, az első rajtkockához az lesz a kulcs, hogy ki tud leginkább tiszta kört autózni – a pálya nagyon csúszós, így könnyű hibázni Mexikóban.

„A gyorskörös tempónkkal nagyon elégedett vagyok. A hosszú etapokon veszítek egy kis időt Maxhoz képest. Ezen a téren még fejlődnünk kell. Az egyensúly még nincs teljesen rendben, szóval a harmadik edzésen ezen fogok dolgozni.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!