Ricciardo: Nem volt esélyünk megfogni a Mercedest

A Red Bull versenyzője, Daniel Ricciardo úgy érzi, nem volt esélyük a Hungaroringen arra, hogy legyőzzék a Mercedes csapatát.


A Red Bull versenyzője, Daniel Ricciardo úgy érzi, nem volt esélyük a Hungaroringen arra, hogy legyőzzék a Mercedes csapatát.

Az ausztrál ugyan a Magyar Nagydíj rajtja után kis híján átvette a vezetést, végül azonban be kellett sorolnia a Mercedes párosa mögé.

Ricciardo végül harmadikként ért célba, elmondása szerint pedig nagyon elégedettek lehetnek ezzel az eredménnyel.

„Nagyon örülök a mai dobogónak, azt gondolom, a győzelemre nem volt ma esélyünk” – fogalmazott az ausztrál. „A rajtnál persze megpróbáltuk – sikerült is jól eljönni, és az 1-es kanyar csúcspontjánál a két Mercedes már a holtteremben volt, szóval azt gondoltam elöl vagyok.”

„De aztán a kijáratnál Lewis elkapott, majd a 2-es kanyarban Nico is körbeautózott. Azt hiszem, ha át is vettük volna a vezetést, a tempójuk annyira jó volt, hogy simán elénk vágtak volna, ha kint maradnak 1 extra körre.”

„Szóval a 3. hely volt ma a maximum, az utolsó 3 körben pedig Seb [Vettel] is nagyon közel került. A gumijaim elfogytak a végére, szóval jó, hogy megtarthattam a dobogós helyet.”

„Az, hogy sorozatban harmadszor állhattam itt fel a pódiumra, igazán nagyszerű, kedves számomra ez a helyszín.”

Ricciardo hozzátette, azért is nagyon örül, mert végre egész hétvégén következetesen jók voltak, ami mostanában nem igazán volt elmondható róluk.

„A pénteki és szombati napok idén elég jól mennek, de az elmúlt pár versenyen valamiért nem lehettem elégedett, szóval fontos volt, hogy végre péntektől vasárnapig összeálljanak a dolgok. Most van még 7 napunk, és aztán egy újabb esély, hogy boldogok legyünk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!