Friss hírek

Ricciardo: Nincs mentség arra, hogy nyerni hagytuk Perezt vasárnap

A Renault versenyzője, Daniel Ricciardo azt mondja, nem szabadott volna hagyniuk, hogy Sergio Perez a mezőny végéről felzárkózva megnyerje a múlt hétvégi Szahíri Nagydíjat. Az ausztrál azt mondja, nem mostanában volt ennyire csalódott egy 5. hely miatt.

A vasárnapi versenyen Sergio Perez már az első körben a bokszba kényszerült, miután Charles Leclerc megtorpedózta őt a rajt után.

A mexikói pilóta aztán parádés felzárkózást produkált, és ellentmondást nem tűrő teljesítményt nyújtva, a Mercedes bokszutcai bakiját kihasználva megszerezte pályafutása első F1-es győzelmét.

A Racing Point sikerét ráadásul Lance Stroll 3. helye tette teljessé, így a csapat jelenleg 194 ponttal a konstruktőri tabella 3. helyét foglalja el, 10 ponttal megelőzve a McLarent, míg a Renault-nak 172 pont szerepel a neve mellett.

Daniel Ricciardo az 5. helyen ért célba a szahíri versenyen, elmondása szerint pedig nincs mentségük arra, hogy a mezőny végéről előrejutó Perezt nyerni hagyták.

„Kemény volt, én pedig az 5. helyen végeztem, ami általában egy jó eredmény, ráadásul Esteban 2. lett, amihez gratulálok is” – mondta az ausztrál a Sky Sports F1 televíziónak.

„De azt látni, hogy ellenfeleink [a Racing Point] az 1. és a 3. helyen végeznek, és hallom, hogy Perez az első körben a bokszban volt… Gratulálok neki, de ami minket illet, ha egy autó az első körben kiáll, nem engedhetjük meg, hogy megnyerje a versenyt. Úgy érzem, lemaradtunk valamiről…”

„Az a helyzet, hogy ez egy selejtes verseny volt a mi részünkről. Behívtak a bokszba, de már elmentem a bokszbejárat mellett, szóval nem tudtam kiállni, és aztán [Daniil] Kvyat elévágása működött.”

„Ajándékot adtunk neki, és aztán a teljes második etapot mögötte töltöttünk. Minden egyes körben, amit mögötte töltöttem, éreztem, hogy a verseny kicsúszik a kezeink közül…”

„Jó ideje ez a legkiábrándítóbb 5. helyezésem, másfelől viszont le a kalappal Esteban és az ő garázsa előtt, mert erős versenyt produkáltak.”

Ricciardo csapattársa, Esteban Ocon a 2. helyen ért célba a hétvégi futamon.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!