Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Ricciardo: Norrisszal is hasonló lesz a helyzet, mint Verstappennel

Daniel Ricciardo, a Renault F1-es versenyzője izgatottan várja, hogy milyen lesz megküzdeni a fiatal ellenfeleivel: idén Esteban Oconnal, jövőre pedig Lando Norrisszal.

Ricciardo az idei évben új csapattársat kap Esteban Ocon személyében, miután az istálló megvált korábbi versenyzőjétől, Nico Hülkenbergtől. Ocon egy év kihagyással tér vissza a Forma-1-be a 2020-as szezonban, ennek ellenére Ricciardo úgy gondolja, meggyűlik majd a baja a fiatal pilótával

Akárcsak Lando Norrisszal a következő szezonban – Ricciardo ugyanis úgy döntött, a 2020-as F1-es szezon végén elhagyja jelenlegi csapatát, és a McLarenhez szerződik. 

Norris igazi kihívás lesz majd Ricciardo számára, a tehetséges fiatal pilóta már tavaly bizonyította, hogy a jövőben számolni kell vele a nagyok között. 

„A kiindulóhelyzet nagyjából ugyanaz, mint annak idején Maxszal” – nyilatkozta Ricciardo. „És vele az volt a helyzet, hogy kölcsönösen ösztönöztük egymást a jobb eredményre. Azt hiszem, így lesz ez Landóval is, aki a McLarennél 2019-ben egy erős újonc-évet zárt. Lenyűgözött, hogy az időmérőkön Carlos Sainzot 11-10-re legyőzte. Úgy gondolom, egy szinten fogunk versenyezni. Ha levesszük a sisakot, nem lesz problémánk, mert mindketten inkább nyugodtabb típusúak vagyunk.”

Az ausztrál pilóta elmondta, egyáltalán nem volt tisztában azzal, hogy ilyen nagy a korkülönbség közte és Norris között. 

„Erre nem figyeltem” – nevetett. „Maxnál ez hét év volt, most Landónál 10 lesz. Egyre öregebb leszek, a fiatalok pedig egyre fiatalabbak!”

„De most a Renault-nál Ocon ellen kell megküzdelem. Habár csapattársként új lesz számomra, izgatott vagyok. A fiatal bajuszrángatóknak jönniük kell! Izgatottan várom, hogy milyen lesz. Oconnak van a legkevesebb tapasztalata, mert az elmúlt évben nem volt ülése. Nem lesz könnyű újra formába jönnie.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!