Ricciardo optimista, de nem álmodozik melbourne-i dobogóról - F1VILÁG.HU

Ricciardo optimista, de nem álmodozik melbourne-i dobogóról

HIRDETÉS
A Renault versenyzője, Daniel Ricciardo szerint nem sok esélye van arra, hogy esélyes lesz majd a dobogóra hazai versenyén, a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon.
Daniel Ricciardo (AUS) Renault F1 Team RS20.
Formula One Testing, Day 1, Wednesday 26th February 2020. Barcelona, Spain.

A Forma-1 mezőnye jövő hétvégén már Melbourne-ben vendégszerepel, és bár a Renault magabiztos formát mutatott a téli teszteken, Ricciardo meglehetősen visszafogottan nyilatkozott idei esélyeikről.

„Kétségkívül nem vagyunk olyan gyorsak, mint a Mercedes– mondta Ricciardo, aki a téli tesztek összesített eredményeit tekintve a 3. legjobb időt autózta Barcelonában.

„Azt viszont el kell ismernem, hogyha nem lettem volna gyors a leglágyabb abroncsokkal, akkor csalódott lettem volna. Jó köröm volt, és pozitívum, hogy sikerült. Viszont túl régóta vagyok már itt ahhoz, hogy azt higgyem, a 3. helyen végezhetek Melbourne-ben. Az autónknak viszont megvan a tempója, amit kihasználhatunk. Talán 1-2 tizedet még le tudtam volna faragni a teszteken, de olyan könnyed 1:15-ös kört, mint amilyet a Mercedes futott, nem tudtam volna elérni.”

A Renault számára kiábrándítóan alakult a 2019-es szezon, Ricciardo viszont azt mondja, az új autó sokkal jobb elődjénél.

„Az egyensúly jobb, a hátulja nyugodtabb, szóval hamarabb tudok a gázra lépni. A megbízhatóság is rendben van már, amire már nagyon vágytunk. Szóval eddig jó. Hogy mit ér ez pontosan, az majd Melbourne-ben kiderül.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!