Friss hírek

Ricciardo örül a jobb időmérőnek, ám az eredmény miatt kicsit csalódott

Egyértelműen jobban sikerült az időmérő edzés Silverstone-ban Daniel Ricciardo számára, mint a legutóbbi alkalmakkor, az ausztrál pilóta mégis kissé csalódott, úgy érzi ugyanis, jobb eredményt is elérhetett volna.

Ricciardo a 7. helyről vághat majd neki a szombati sprintkvalifikációnak, ám mindössze 71 ezredmásodperccel volt lassabb, mint a 4. rajtkockát megszerző Charles Leclerc.

A McLaren ausztrálja éppen emiatt csalódott, ha ugyanis egy kicsit jobb kört futnia a Q3 végén, több pozíciót is javíthatott volna.

„Határozottan jobb napunk volt. Jobb volt, de egy kicsit frusztrált vagyok, mert úgy éreztem, egy kicsit több volt benne. Szerintem az utolsó etapban több volt” – mondta az ausztrál versenyző.

„Ha a köridőket nézzük, Charles talán fél tizeddel van előttem a 4. helyen, és őszintén szólva szerintem elérhető lett volna ez a pozíció. Ha a legutóbbi néhány időmérőt nézzük, akkor mindenki azt mondja volt, hogy ’ez sokkal jobb volt’, és így is van. De talán ezért is vagyunk frusztráltabb, mert úgy érzem, több volt benne. Szóval vegyesek az érzéseim.”

Ricciardo elárulta, neki személy szerint nagyon tetszett az, hogy a téttel bíró időmérő előtt nem sok gyakorlási lehetőség volt.

„Ami azt illeti, nagyon tetszett, hogy csak egy edzésünk volt, és rögtön jött az időmérő. Tavaly is előfordult párszor, például Imolában és a Nürburgringen az időjárás miatt, és király volt!”

„Ki tudja, mit hoz szombaton az utolsó szabadedzés és a sprintkvalifikáció, de eddig jól alakult a hétvége.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!