Friss hírek

Ricciardo örül, hogy nem Hamilton megbetegedésén múlik a bajnoki cím

Daniel Ricciardo, a Renault versenyzője szerint szerencsés helyzetben van Lewis Hamilton, hogy már eldőlt a világbajnoki cím sorsa, amikor pozitív lett a koronavírus-tesztje.

Miután hétfőn kiderült, hogy Lewis Hamilton koronavírus-tesztje pozitív lett, előbb George Russell, majd Jack Aitken kapta meg élete eddigi legjobb F1-es lehetőségét: Russell Hamiltont helyettesítheti a hétvégén, Aitken pedig debütálhat a Szahíri Nagydíj versenyhétvégéjén a Williams színeiben. 

Ricciardo szerint a legfontosabb, hogy Hamiltonnak nincsenek komolyabb tünetei (habár Toto Wolff úgy nyilatkozott, nem érzi jól magát a brit), és örül, hogy a bajnoki cím sorsa nem ezen a megbetegedésen múlhat. 

„Szerencse számára, hogy a bajnokság már eldőlt” – nyilatkozta Ricciardo. „Ez lett volna a legrosszabb dolog, ha emiatt veszíti el a bajnoki címet. Úgy gondolom, 2020 elég őrült év volt. Szóval úgy gondolom, ez most „a pohár félig üres vagy félig tele” hozzáállás vagy gondolkodás, mert már bezsebelte.”

„Amíg csak remélhetőleg enyhe tünetei vannak és nyilvánvalóan nincs semmi komoly, addig relatíve elégedett lehet ezzel, hogy csak ki kell hagynia ezt a versenyt.”

„Ami a többieket illeti, láthattuk, hogy az egész mezőny megkavarodott” – folytatta Ricciardo. „George Russell megkapta a lehetőséget, hogy beüljön a helyére, aztán Jack pedig az ő helyére került. Szóval amikor egy ajtó becsukódik, valaki számára egy másik kinyílik.”

„A fontos dolog, hogy Lewisnak enyhe tünetei vannak, jól van, gyorsan javul, és szerintem ez a legjobb megoldása egy rossz szituációnak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!