Friss hírek

Ricciardo: Ott vagyunk a favoritok között!

A legjobb idővel zárta az Azeri Nagydíj pénteki edzésnapját Daniel Ricciardo, és bár továbbra is két lábbal a földön jár, úgy érzi, jó esélyeik lehetnek a vasárnapi versenyen.

A Kínai Nagydíj győztese úgy tűnik, formában van: ott folytatta Bakuban, ahol két hete, Sanghajban abbahagyta – méghozzá az élen!

Ricciardo a pénteki szabadedzések után nagyon elégedetten nyilatkozott, bár pontosan tisztában van azzal, a Mercedes és a Ferrari a szombati időmérőn komoly ellenfélnek bizonyul majd.

„Nagyon elégedett voltam ma” – mondta széles mosollyal az arcán az ausztrál.

„Egy utcai pályán fontos, hogy bízz magadban és az autódban. A versenyautónk ma jól viselkedett, és nem volt hiány önbizalomban! Remek volt az összhang köztünk, erre pedig építeni tudunk szombaton.”

„Egy kicsit még gyorsulhatunk, de alapvetően elégedett voltam, és szerintem szoros küzdelem vár ránk szombaton és vasárnap. Aza utó nagyon erősnek tűnik a kastély-szekcióban a második szektorban, nagyon kényelmesen és magabiztosan érzem ott magam.”

„Ez nagyon szűk része a pályának, én mégis itt érzem magam a legjobban, és az RB14-es erősnek tűnik. Meggyőződésem, hogy az időmérőre a többiek gyorsulni fognak és visszahoznak majd valamennyit az első és a harmadik szektorban, de számunkra a második szektor a kulcs.”

„A gumikeverékek közötti tapadáskülönbség elég következetes és meglehetősen lineáris, szóval nincsenek különösebb meglepetések.”

Ricciardo hozzátette, ha az időmérőn nem is ők lesznek elöl, a versenyen abszolút ott lehetnek a favoritok között.

„Emlékszem, hogy tavaly is nagyon gyors volt mindkét autónk pénteken, de az időmérőn már nem volt ugyanaz a tempónk. Szóval nem fogok nagyon rápörögni, de ennél többet nem is kérhettünk volna péntekre. Akkor is biztató a dolog, ha nem kvalifikáljuk magunkat az első sorba holnap, mivel azt gondolom, a versenyen nagyon erősek leszünk. Szóval ott vagyunk a favoritok között.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!