Ricciardo pályacsúccsal az élen, Alonsónál motort kellett cserélni - F1VILÁG.HU

Ricciardo pályacsúccsal az élen, Alonsónál motort kellett cserélni

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

Pályacsúcsot döntött a barcelonai tesztek hatodik napján a Red Bull Racing ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo. A McLaren szenvedése pedig tovább folytatódott.

A királykategória csapatai szerdán tovább folytatták a felkészülést a 2018-as szezonra, a második teszthéten pedig a hosszú etapok mellett természetesen már a teljesítményre is hangsúlyt fektet a mezőny.

Daniel Ricciardo a Pirelli hiperlágy abroncsait használva 1 perc 18,047 másodperces idővel végzett az élen, közel 4 tizedmásodperccel megelőzve a világbajnoki címvédő Lewis Hamiltont. A brit versenyző csapattársához, a 3. helyen végző Valtteri Bottashoz hasonlóan az ultralágy gumikkal futotta mai legjobbját.

Hamilton körözött egyébként délelőtt, Bottas pedig délután a Mercedesnél, és a Ferrari is megosztotta a feladatokat pilótái között.

Az eredeti tervek szerint Kimi Räikkönen dolgozott volna egész nap, ám délelőtt nem érezte jól magát, így Sebastian Vettel ugrott be helyette. A finn aztán délután autóba ült, és 49 körig jutott.

Vettel 66 kört tett meg a nap során, ő Ricciardo és a két Mercedes mögött a 4. legjobb idővel zárt.

A Toro Rosso-Honda autójával Brendon Hartley körözött ma, ő 119 kör megtételét követően lett 5., megelőzve a kétszeres világbajnok Fernando Alonsót.

Alonso és a McLaren napja ma szintén problémás volt: a spanyol ugyan produktív munkát végzett délelőtt, végül azonban műszaki hiba miatt megállt alatta az MCL33-as, és csak 13 perccel a tesztnap vége előtt tudott ismét pályára hajtani. Az olajszivárgás miatt a wokingi gárda motort cserélt a versenyautóban. Alonso így végül 57 kört tett meg.

Hirdetés

A Renault is két pilótával dolgozott: Nico Hülkenberg 102, Carlos Sainz 88 kört futott, így igazán produktív tesztnapot zárt a francia alakulat. De eredményes volt a Williams is, mely Lance Stroll-lal és Szergej Szirotkinnal 143 kört hozott össze.

Bár a tesztnap végén a kavicságyba csúszott, Charles Leclerc is kitett magáért szerdán. A monacói újonc az Alfa Romeo Sauber versenyautójával 160-szor ment körbe a barcelonai pályán, és végül a 13. pozícióban zárt.

A 6. tesztnap végeredménye:

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!