Friss hírek

Ricciardo rajtbüntetést kap Dzsiddában

Rajtbüntetést kapott a Forma-1-es Szaúd-arábiai Nagydíjon a McLaren versenyzője, Daniel Ricciardo. Az ausztrál pilóta egy versenyzőtársát akadályozta az időmérő edzésen.

Ricciardo a dzsiddai pálya 9-es kanyarjában akadályozta az Alpine versenyzőjét, Esteban Ocont, és bár természetesen nem szándékosan tette ezt, a versenybírók nem voltak elnézőek vele.

A stewardok indoklásából kiderül, Ricciardót nem értesítette versenymérnöke arról, hogy Ocon mögötte gyorskörön érkezik, és mire észrevette versenyzőtársát, már túl késő volt. A csapat a versenybírói meghallgatáson elismerte hibáját.

Hirdetés
 

A versenybírók természetesen Esteban Ocont is kikérdezték: ő azt mondta, mivel Ricciardo feltartotta őt, meg kellett szakítania gyorskörét, az időmérőn nyújtott általános teljesítményére viszont az incidens nem volt hatással.

A versenybírók végül úgy határoztak, Ricciardót 3 rajthellyel sorolják hátrébb, így az ausztrál az eredetileg megszerzett 12. hely helyett csak a 15. pozícióból rajtolhat ma. Ricciardo egy büntetőpontot is kapott, ez az első ilyenje az elmúlt 12 hónapban.

A stewardok a McLarent 10 ezer eurós, azaz mintegy 3,7 millió forintos büntetéssel sújtották, amiért nem tájékoztatták megfelelően Ricciardót a mögöttes forgalomról, ami a szűk és tempós dzsiddai pályán rendkívül fontos lett volna.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!