Ricciardo reagált a visszavonulásával kapcsolatos hírekre - F1VILÁG.HU

Ricciardo reagált a visszavonulásával kapcsolatos hírekre

Reagált a jövőjével kapcsolatos hírekre a McLaren Forma-1-es csapatának versenyzője, Daniel Ricciardo.

Az ausztrál pilóta tavaly szerződött a patinás istállóhoz, és bár a tavalyi Olasz Nagydíjon parádés győzelmet szerzett, alapvetően elmondható, hogy az eredmények tekintetében az elmúlt másfél év kiábrándítóan alakult számára. Ricciardo idén sem igazán találja a ritmust, csupán a tabella 12. helyét foglalja el, miután 47 ponttal kevesebbet szerzett, mint csapattársa, Lando Norris.

Ricciardo jövőjéről már egy ideje pletykálnak, noha aktuális szerződése 2023 végéig szól. Még a McLaren vezérigazgatója, Zak Brown is elismerte, az ausztrál teljesítménye nem felel meg a várakozásaiknak, kontraktusában pedig vannak záradékok, amik lehetővé teszik, hogy útjaik különváljanak. A szakember aztán később világossá tette, kiállnak Ricciardo mellett, és nem akarnak megválni tőle.

A BBC kedden mégis azt írta, a McLarennek van B-terve 2023-ra – leginkább arra az esetre, ha az eredményei miatt csalódott Ricciardo úgy dönt, hátat fordít az F1-nek. A lap szerint Alex Albon, valamint a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel neve is szerepel a csapat listáján.

Ricciardo azonban szerdán közösségi oldalain tette világossá: esze ágában sincs elbúcsúzni a Forma-1-től, és mindent megtesz azért, hogy sikerre vigye a McLarent.

„Sok a pletyka a Forma-1-es jövőmet illetően, de szeretném, ha tőlem hallanátok” – kezdte Instagramon közzétett üzenetét az ausztrál pilóta. „Elkötelezett vagyok a McLarenhez a jövő év végéig, és nem fordítok hátat a sportnak. Azt elismerem, hogy nem mindig volt könnyű, de ki akarja, hogy könnyű legyen?”

„A belemet is kidolgozom a csapattal, hogy javuljunk, és eltaláljuk az autót, és visszakerüljünk oda, ahová tartozunk. Még mindig jobban akarom ezt, mint valaha. Találkozunk Le Castellet-ben!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!