Friss hírek

Ricciardo reagált: Lát fantáziát a McLarenben és a Renault-ban is

Fotó: Red Bull Racing

A Red Bull ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo a Francia Nagydíj helyszínén elárulta, bizonyos szempontból vonzónak tartaná azt is, ha a McLaren, vagy a Renault ajánlatot tenne neki – főleg annak fényében, amit Lewis Hamilton elért a Mercedesszel, miután otthagyta a McLarent.

Ricciardo szerződése az idei szezon végén jár le a Red Bullnál, egyelőre pedig nem hozott döntést arról, hogy hol folytatja pályafutását 2019-ben.

Bár Ricciardót az elmúlt hónapokban leginkább a Mercedesszel és a Ferrarival hozták összefüggésbe, Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója a minap arról beszélt, a McLaren is kivetette hálóját az ausztrálra, és hajlandó álomfizetést kínálni neki.

Ricciardo nyomatékosította, a prioritás számára az, hogy „olyan autót kapjon, mellyel megnyerheti a világbajnok címet”.

Arra a kérdésre viszont, hogy érdekes lehet-e számára az, hogy olyan csapatokat építsen maga köré, mint a McLaren, vagy a Renault, meglehetősen diplomatikusan fogalmazott, és nem zárta ki ennek lehetőségét sem.

„Nem fogom azt mondani, hogy ’nem, egyáltalán nem érdekel’. Leginkább talán amiatt, amit Lewis el tudott érni a Mercedesszel. És tudom, hogy ez a két csapat jelenleg nincs abban a helyzetben – de vajon lehetnek? Talán” – fogalmazott a rutinos versenyző.

„Szóval látok benne olyat, ami vonzó. Nem mondanám, hogy jelenleg ez szerepel a listám első helyén, de nem hagynám figyelmen kívül. Nyilván a McLaren és a Renault jelenleg nincs ott az élen, de talán egy, vagy három év múlva ott lesznek.”

„Lewis remekül ráérzett. Hogy mázlija volt-e, nem tudom – ő azt mondja, tudta, hogy meg fog történni. De nyilván nagyon jó döntést hozott ezzel a lépéssel. És ez kétségkívül némi bizonyíték arra, hogy valami hasonló újra bekövetkezhet.”

Ami a McLarennel kapcsolatos pletykákat illeti: Ricciardo azt mondja, „nem tettek le elé semmit”, ám hozzátette, szerinte logikus lenne, ha a McLaren megkeresné őt.

„Őszinte leszek, mindenki a Mercedesről és a Ferrariról beszélt, mint potenciális csapatokról az én esetemben, de tisztában vagyok azzal, hogy lesz érdeklődés más csapatok részéről is, és gyanítom, a McLaren is egyike ezeknek.”

„Feltehetően ez is azon múlik, mit csinál Fernando [Alonso], hogy marad-e, vagy pedig távozik. Ha távozik, akkor gyanítom, akarnak valakit a helyére, egy tapasztaltabb versenyzőt. Majd meglátjuk. Rengeteg dolgot kell most mérlegelni, de ennél többet nem igazán tudok mondani.”

A szezon végén lejár Ricciardo szerződése a Red Bullnál  | Fotó: Red Bull Racing

Ricciardo jövője szempontjából komoly jelentősége lehet annak is, hogy a Red Bull a héten bejelentette, 2019-től a Honda erőforrásaival folytatja Forma-1-es szereplését.

„Ez olyasvalami, amire már próbáltam felkészülni, számoltam vele fejben” – mondta az ausztrál.

„Próbálom egy kicsit jobban átlátni most a helyzetet, igyekszem összerakni a kirakó darabjait, hogy lássam, jó döntés-e. Nyilván rengeteg érv szól mellette. Próbálom összerakni a fejemben a dolgokat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!