Kövesd velünk az Amerikai Nagydíj eseményeit percről percre! Kattints!

  Friss hírek

Ricciardo reméli, az év második felére megszokja a McLarent

A McLaren Forma-1-es csapatának versenyzője, Daniel Ricciardo azt reméli, az idei szezon második felére már sikerül teljesen összecsiszolódnia idei versenyautójával.

Az ausztrál versenyző a Renault-tól érkezett a McLarenhez, az első versenyek pedig számára is a tanulásról szóltak.

Bár sikerült jelentős előrelépéseket tenni, Ricciardo bevallotta, még nem jönnek ösztönösen a dolgok, mivel nem sikerült teljesen összeszoknia idei munkaeszközével.

Spanyolországban viszont a rutinos pilóta a 6. helyen ért célba – idén először tudott csapattársa, Lando Norris előtt végezni.

„Landótól veszem át a dolgokat, és ő ráadásul nagyon jól vezet” – mondta Ricciardo. „Szóval próbálom megérteni, mi működik a legjobban ezzel az autóval, és hogyan hozzam ki a legtöbbet belőle.”

„Barcelona már jobb volt, de még mindig vannak dolgok, amiket nem tudtam a legjobban kiaknázni. Az időmérőm szerintem rendben volt, de a 66 körös verseny során volt néhány kanyar, amit elszúrtam itt-ott. Most szerintem már tisztában vagyok azzal, hogy mit csinálok rosszul, de azért néha még elszúrom! Szóval kezdek odaérni…”

„Hogy meddig fog tartani? Nehéz kérdés. Ha még 5-8 évig itt leszek a sportban, talán soha nem fogom azt érezni, hogy végre ráéreztem. Bizonyos tekintetben mindig fejlődünk. Egy szó, mint száz: szerintem az év második felében az autó már teljesen ismerős lesz számomra.”

„Nem akarok kifogásokat keresni, szóval ez sem az akar lenni, de még gondolkodnom kell azon, hogy mit is csinálok, ahelyett, hogy ösztönösen, tudat alatt tenném.”

Ricciardo jelenleg 17 ponttal van lemaradva csapattársától az összetettben, és lenyűgözőnek tartja Norris teljesítményét.

„Nem akarom azt mondani, hogy meglepett. Voltak már fiatal csapattársaim Max [Verstappen] és Esteban [Ocon] személyében, most pedig itt van Lando. Tudom, mire képesek, láttam, hogy pályára gurulnak, és azonnal támadnak.”

„Azt gondolom, a fiatalabb generáció minden sportban csak jobb és jobb lesz. Természetesen tisztában vagyok ezzel, a sebessége pedig lenyűgöző. Erről talán őt kellene megkérdezni, de szerintem ő maga is feljebb lépett idén, és nagyon ritmusosan, magabiztosan vezet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!