Ricciardo: Rohangáltak, mint a tyúkok

Daniel Ricciardo, a Red Bull versenyzője rendkívül csalódottan nyilatkozott a futamot követően, és nem érti, hogy hogyan tudta újra elveszíteni a győzelmet.


Daniel Ricciardo, a Red Bull versenyzője rendkívül csalódottan nyilatkozott a futamot követően, és nem érti, hogy hogyan tudta újra elveszíteni a győzelmet.

Ricciardo rendkívül optimistán kezdte a Monacói Nagydíjat, ugyanis sikerült megszereznie a pole pozíciót, ráadásul a versenyen is jó helyzetben volt ahhoz, hogy az élen végezzen. A kerékcsere alkalmával azonban a csapat nem készítette elő a szuperlágy gumikat, így Ricciardo sok időt veszített, és már nem tudott beférni Hamilton elé, amikor visszaérkezett a pályára.

Hamilton ezt követően Ricciardo minden támadását visszaverte, és végül megszerezte a győzelmet Monacóban, ahol a dobogón csak az ausztrál pilóta nem volt boldog.

„Megvolt a tempóm, hogy nyerjek, de a bokszkiálláskor minden elszállt. Ami annyira fáj, hogy sorozatban másodszor volt jó esélyem arra, hogy nyerjek, és másodszorra sem sikerült. Bementem a bokszba, és mindenki úgy rohangált körülöttem, mint a fejetlen tyúkok. Örülnöm kellene a dobogónak, de a bosszant, hogy ez már másodszorra történt meg.”

„Barcelonában is el voltam keseredve, de lenyeltem a békát. De az, hogy már másodszor van meg ez a lehetőségem, és újra nem tudok nyerni, ettől kész vagyok. Vizes körülmények között is én voltam a leggyorsabb. Aztán jött a bokszkiállás, és nem voltak ott a gumik. Tanulnunk kell ebből, de az én esélyem elszállt, ahogy Spanyolországban is. És nem is fog visszajönni.”

Ricciardo a pályán megpróbált megküzdeni Hamiltonnal, azonban manővere kudarcba fulladt, a brit ugyanis keményen lezárta az ívet. Az ausztrál a csapatrádión is jelezte, hogy nem tartja fair megmozdulásnak Hamilton reakcióját, és ezen véleménye a futam után sem változott.

„Egyszerű, Lewis hibázott, és egyenesen ment át a sikánon. Ha ezt egyedül csinálod a pályán, az rendben van, de le kellett fékeznem az előzési manőver közben, és így már nincs rendben…”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS