Ricciardo: Sainz esélyt sem adott

Daniel Ricciardo (AUS) Renault F1 Team RS19.
British Grand Prix, Saturday 13th July 2019. Silverstone, England.
Fotó: Renault
Daniel Ricciardo egészen boldog lehet, hiszen hat ponttal gazdagodott a Brit Nagydíjon. A futam végén Carlos Sainzcal volt nagy csatában, de végül nem bírt a spanyollal.
Bajsz Ádám

Bajsz Ádám

Egyértelműen kijelenthető, hogy jelenleg a McLaren és a Renault küzd a konstruktőri tabella 4. helyéért, ami legjobb középmezőnybeli csapat díját jelentené. Silverstone-ban a harc tovább folytatódott, a pályán a szó szoros értelmében is, hiszen Ricciardo Sainzot támadta a 6. pozícióért. Az ausztrál végül nem tudta megelőzni, ez pedig kissé bosszantotta is őt.

„Tisztában voltam vele, hogy Carlos nem volt még a bokszban, és tudtam, hogy ha bejön a biztonsági autó, akkor egyből ki fog jönni kerékcserére. Így is történt, elém jött vissza, ez pedig frusztrált.” 

„Pozíciót vesztettünk, de a csapat jól kezelte a helyzetet, így keményen nyomhattam a végén. Megpróbáltam levadászni Carlost, nagyon közel kerültem hozzá, de nem tudtam támadni. Nem adott esélyt egy apró hibával sem, nagyon erős volt a hajrában” – dicsérte vetélytársát Ricciardo. 

„Összességében elégedettek lehetünk, az időmérős és a versenytempónk sem maradt el a McLarentől, elmondhatjuk, hogy az autónk versenyképes volt” – összegezte elégedetten a hétvégi teljesítményüket az ausztrál. 

A két csapat közti rivalizálásban továbbra is a wokingiak vezetnek, 60 egység áll a nevük mellett, míg a franciák 39 ponttal rendelkeznek a Brit Nagydíjat követően. 

Maradj még, olvasd el ezeket is!

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!